Când vor scăpa bucureștenii de haosul din trafic! Anunț de ultimă oră din partea lui Nicușor Dan

Traficul din București le dă mari bătăi de cap șoferilor care s-au săturat să petreacă ore întregi în mașini. Cu toate acestea, Nicușor Dan se bucură că de la un an la altul a crescut numărul de bilete și abonamente vândute, ceea ce înseamnă că transportul public s-a îmbunătățit în Capitală.

08 dec. 2023, 20:58
Când vor scăpa bucureștenii de haosul din trafic! Anunț de ultimă oră din partea lui Nicușor Dan
Când vor scăpa bucureștenii de haosul din trafic! Anunț de ultimă oră din partea lui Nicușor Dan

Când vor scăpa bucureștenii de haosul din trafic! Primarul Capitalei a anunțat că lucrările pe Prelungirea Ghencea vor fi finalizate în 2026 și că în vara anului 2024 vor fi gata tronsoanele 1 și 2.

Citește și De cine se teme cel mai tare Nicușor Dan la alegerile locale din 2024! ”Să nu spui niciodată, niciodată”

Când vor scăpa bucureștenii de haosul din trafic!

„Pe Prelungirea Ghencea sunt 6 tronsoane: 1, 2, 3, 4, tramvaiul și Park & Ride-ul de la ieșirea din București. Tronsonul 2 e gata, tronsonul 1 o să fie gata vara asta, tronsoanele 3 și 4 și tramvaiul și Park & Ride le-am scos în achiziție, documentația este pe SEAP.

Problema Prelungirea Ghencea se termină cam în doi ani și jumătate. În vara asta o să avem tronsoanele 1 și 2”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24. 

Cât despre traficul infernal din București Nicușor Dan se bate cu pumnul în piept că a reușit o performanță greu de egalat și anume creșterea folosirii transportului public cu 25% de al un an la altul.

”Transportul public s-a îmbunătățit în Capitală iar cifrele arată că există o creștere în folosirea sistemului. 25% creștere pe bilete vândute și abonamente de la un an la altul. 20 de ani orașul ăsta s-a dezvoltat necontrolat, s-a construit oriunde, ansambluri de mii de locuri, fără școală și grădinițe. Omul își ia copilul în mașină și îl duce la școală. Asta este principala cauză.

Pentru că am avansat în boala asta ani de zile, nici soluția nu poate să fie miraculoasă. Soluția trebuie să fie încurajarea oamenilor să folosească transportul în comun. Asta înseamnă să dai un transport în comun de calitate, ceea ce facem. E și mai curat și mai previzibil. Abonamentul ăsta pe care l-am făcut cu metroul ajută, pentru că din momentul ăla am început să socotim.

În anumite zone se circulă mai bine în București”, a mai spus primarul Nicușor Dan.

Citește și Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură! Nicușor Dan aruncă bomba: ”Eu sper ca iarna asta să fie mai bine”