Candidat surpriză la Primăria Capitalei. Un fost ministru intră în cursă cu Gabriela Firea şi Nicuşor Dan

Fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni Bogdan Stanoevici va candida din partea partidului ADER în cursa pentru scaunul de primar general al Bucureştiului.

RomaniaTV.net
25 ian. 2020, 11:31
Candidat surpriză la Primăria Capitalei. Un fost ministru intră în cursă cu Gabriela Firea şi Nicuşor Dan

„Mi-am anunţat candidatura la Primăria Sectorului 2 al Capitalei din partea partidului ADER acum o săptămână, iar astăzi am decis să anunţăm candidatul în cursa pentru scaunul de edil-şef al Capitalei în persoana domnului Bogdan Stanoevici”, a declarat Neculai Onţanu, potrivit unui comunicat remis sâmbătă presei de către ADER.

În prezent, Bogdan Stanoevici este directorul Circului Metropolitan Bucureşti, post obţinut în urmă concursului de management desfăşurat în anul 2017.

„Deciziile trebuie luate ca şi o concluzie, adică să se ia de jos în sus, să adoptăm ceea ce vor oamenii. Eu aş începe cu spitalele. Cred că este cea mai prioritară problema din Capitală. O altă problemă este metroul bucureştean. În ultimii 30 de ani au fost cam zero investiţii. Dacă metroul ar trece la Primăria Capitalei- situaţia s-ar îmbunătăţi foarte mult. Sistemul de transport în comun este foarte prost. Nu este corelat. Din banii colectaţi pentru parcările supraterane doar 20-30% ajung în bugetul Capitalei. Şi centura Capitalei ar trebui să fie tot în administrarea Primăriei Capitalei. Nu suntem în stare să facem pasaje şi drumuri cum trebuie. De ce? Pentru că sunt foarte multe societăţi care căpuşază şi sunt prietenii politice la mijloc. Un al proiect prioritar pentru mine este canalul Dunărea-Marea Neagră. Avem canal navigabil şi ne batem joc. Putem face legătura cu Marea Neagră şi vom ajunge repede în Centrul Europei, vom fi mai importanţi ca Rotterdam”, a declarat Bogdan Stanoevici, care a candidat şi în alegerile prezidenţiale din 2019.

La votul din 11 noiembrie 2019 Stanoevici a obţinut 39.118 voturi (0,43%), clasându-se pe poziţia a 10-a.