Candidatul comun la prezidențiale, mărul discordiei în Coaliție! Rareș Bogdan: „Dreapta va da președintele României”

2024 este un an electoral extrem de important deoarece în România vor fi patru tipuri de alegeri: Europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. În acest moment, alegerile prezidențiale reprezintă mărul discordiei în Coaliția de guvernare și asta pentru că liderii celor două partide, PSD și PNL, nu s-au decis dacă vor avea un candidat comun sau vor intra separat în lupta pentru scaunul de la Cotroceni.

11 feb. 2024, 20:57
Candidatul comun la prezidențiale, mărul discordiei în Coaliție! Rareș Bogdan: „Dreapta va da președintele României”
Candidatul comun la prezidențiale, mărul discordiei în Coaliție! 

Candidatul comun la prezidențiale, mărul discordiei în Coaliție! În prezent, doi lideri importanți din cadrul celor două partide exclud vehement varianta unui candidat comun la prezidențiale.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu: „Nu mai vinde nimeni niciun Ardeal! Nu are curaj nimeni să se pună cu România în acest moment”

Candidatul comun la prezidențiale, mărul discordiei în Coaliție!

Este vorba despre prim-vicepreședinte PNL, Rareș Bogdan, și eurodeputatul PSD, Mihai Tudose.

Liberalul Rareș Bogdan susține că partidul său va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale și că Nicolae Ciucă este obligat să candideze la prezidențiale.

„Președintele partidului este obligat să-și asume candidatura la prezidențiale. Generalul Ciucă are indiscutabil prima șansă. Nu știu dacă Mircea Geoană va strânge sau nu semnăturile, nu a fost în ograda noastră. De asemenea, nu s-a discutat despre candidat comun… PNL are un candidat și va avea un candidat, iar Dreapta românească va da președinte României”, a declarat Rareș Bogdan.

La rândul său, Mihai Tudose, liderul de campanie al PSD, exclude varianta unui candidat comun la alegerile prezidențiale din acest an și spune că fiecare partid va veni cu propriul candidat.

Mai mult, social-democratul a subliniat că un nou președinte de dreapta nu este cea mai bună soluție și că Marcel Ciolacu, actualul premier al României este potrivit să ocupe scaunul de la Cotroceni.

De asemenea, Mihai Tudose a exclus scenariul candidaturii lui Mircea Geoană cu susținerea Coaliției.

„Am citit cu foarte mare interes un sondaj de opinie făcut de o casă de sondare din Brazilia. În aceste sondaje, poţi să obţii un rezultat din baie, poţi să obţii un rezultat din cum pui întrebările şi să-l scoţi pe Tudose cu 110% dacă vrei, ca cel mai scund dintre scunzi, cu toate că eu am 1.98 metri. Dacă te pricepi un pic, îţi iese. Eu sunt ancorat în viaţa reală şi zic că nu strânge nici semnăturile ca să candideze, cum o face el pe independentul. PSD şi PNL ar putea să-l susţină şi pe Superman, dacă începem iar cu teoria. Practic, nu. Dacă vrea neapărat, să vină în partid, să vedem, să discutăm. Aşa cum o joacă domnul Geoană acum, `Eu sunt un asset, sunt o chestie din spumă şi vă fac o favoare că aş putea să accept să candidez pentru voi`, vine răspunsul ăla românesc: Mai du-te, mă, … candidează!”. a declarat Mihai Tudose.

Citește și Surpriză de proporții la alegerile europarlamentare! Alexandru Rafila a făcut anunțul. „Mi-am depus opţiunea pentru candidatură”