Candidatul din Curcani care a spart urnele a fost REŢINUT pentru 24 de ore

Candidatul la primăria din Curcani, judeţul Călăraşi, care a devastatat, duminică dimineaţa, secţia de vot şi a spart urnele a fost reţinut pentru 24 de ore, relatează România TV.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 13:50
Candidatul din Curcani care a spart urnele a fost REŢINUT pentru 24 de ore

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. El va fi dus luni la Tribunal, instanţa urmând să decidă dacă va fi arestat pentru 29 de zile.

Susţinătorii candidatului spun însă că acesta este nevinovat şi că urna a fost răsturnată din greşeală, când oamenii au năvălit în interiorul secţiei de votare pentru că au aflat că un alegător a băgat în urnă mai multe buletine de vot.

Candidatul, însoţit de patru persoane, a devastat duminică dimineaţă o secţie de votare din localitate şi a agresat mai multe persoane, relatează România TV. El a fost ridicat de poliţişti, însă susţinătorii acestuia s-au adunat în faţa şcolii unde se află secţia de votare şi au protestat, solicitând anularea scrutinului pe motiv că alegerile au fost fraudate. Oamenii au acuzat faptul că unii alegători au primit mai multe buletine de vot.

Procesul electoral a fost suspendat aproximativ cinci ore. 

În urma incidentului, candidatul care a distrus urnele a fost dus la audieri, fiind acuzat de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri.

„Un candidat la primăria Curcani, de 42 de ani, membru al unei formaţiuni politice a intrat în secţiile 1, 2 şi 3 din clădirea şcolii generale şi a distrus trei urne de vot. Nu au fost agresaţi membrii secţiei de votare, iar în prezent bărbatul este audiat pentru comiterea infracţiunii de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri”, declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor.