Candidatul principal al opoziţiei anunţă că se retrage din cursa prezidenţială

Principalul candidat al opoziţiei în alegerile prezidenţiale din Egipt, Khaled Ali, şi-a anunţat miercuri retragerea din cursa electorală pentru funcţia supremă, susţinând că actualele condiţii din ţară nu permit desfăşurarea unui scrutin corect, transmite Reuters.

25 ian. 2018, 07:35
Candidatul principal al opoziţiei anunţă că se retrage din cursa prezidenţială

”Anunţăm astăzi decizia noastră de a nu intra în această cursă şi de a nu prezenta documentele candidaturii noastre”, a declarat Khaled Ali într-o conferinţă de presă la Cairo.

Anunţul survine la o zi după ce autorităţile egiptene l-au reţinut pe fostul şef al statului major al armatei, generalul-locotenent Sami Anan, un alt potenţial contracandidat pentru preşedintele Abdel Fattah al-Sisi.

”Există o anumită încăpăţânare a comisiei electorale şi multe încălcări împotriva celuilalt candidat”, a spus Khaled Ali, referitor la Anan, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, candidează pentru un nou mandat

Avocatul Khaled Ali a devenit cunoscut la nivel naţional anul trecut, atunci când a câştigat în instanţă un caz prin care s-a anulat decizia guvernului de la Cairo de a ceda Arabiei Saudite două insule din Marea Roşie.

Ali a fost prima persoană care a anunţat, în luna noiembrie 2017, că va candida în alegerile prezidenţiale împotriva lui Al-Sisi, care a devenit şef al statului după înlăturarea de la putere a lui Mohamed Mursi, în urmă cu patru ani.


loading...