Candidatul republican Mitt Romney a câştigat alegerile primare în alte cinci state americane

Candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, Mitt Romney, a câştigat, marţi, alegerile primare în cadrul partidului său în alte cinci state, printre care şi California, potrivit rezultatelor parţiale.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 09:21
Candidatul republican Mitt Romney a câştigat alegerile primare în alte cinci state americane

Fostul guvernator al statului Massachussetts, Mitt Romney, care şi-a asigurat învestitura Partidului Republican odată cu câştigarea alegerilor primare din Texas, în urmă cu o săptămână, a primit 80,9 la sută din voturi în California, potrivit rezultatelor parţiale.

Texanul Ron Paul a primit 9,3 la sută din voturi, ultraconservatorul Rick Santorum, 4,9 la sută, iar Newt Gingrich, 3,8 la sută, potrivit cifrelor oficiale anunţate după numărarea a circa 21 la sută din sufragii.

Deşi nu mai are nevoie de voturi pentru a obţine învestitura partidului său, astfel încât să-l înfrunte pe Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Romney va mai primi în California încă 172 de delegaţi favorabili lui.

În statul Montana, Romney s-a impus cu 69 la sută din voturi (după numărarea a 23 la sută din buletine), în timp ce în South Dakota, a câştigat 66 la sută din voturi (rezultat final), potrivit cifrelor oficiale.

În New Mexico, Romney se afla de departe pe prima poziţie, cu 73 la sută din voturi (după numărarea a 61 la sută din buletine), iar în New Jersey cu 81 la sută (după numărarea a 97 la sută din buletine), potrivit CNN.

După cum este de aşteptat, Mitt Romney, în vârstă de 65 de ani, va fi învestit oficial de partidul său în cadrul Convenţiei Republicane, care se va desfăşura la sfârşitul lui august la Tampa, în statul Florida.