Canicula din INDIA a ajuns la cote alarmante: Poţi să prăjeşti un OU la SOARE IMAGINI INCREDIBILE

Canicula care durează de câteva săptămâni în India a provocat moartea a peste 2.500 persoane. Oamenii au ajuns să prăjească ouă în soare.

07 iun. 2015, 18:23

Căldura extremă din India face ravagii printre locuitorii ţării. Mii de oamenii au murit, iar restul suferă din cauza temperaturilor ridicate. Pentru a demonstra cât de cald este, un bătrân a arătat că poate prăji ouă direct în soare. Imaginile, postate recent pe internet, au şocat restul lumii. Astfel, în doar zece minute, acesta ajunge să fie comestibil.

Citeşte şi CANICULĂ ucigătoare în India: Peste 2.200 de persoane şi-au pierdut viaţa

Sute de persoane, îndeosebi din rândul celor mai sărace, mor anual în India ca urmare a valurilor de căldură. Însă anul 2015 se dovedește a fi al doilea cel mai ucigător an din istoria țării și al cincilea cel mai fatal pe ansamblul planetei, potrivit cifrelor furnizate de EM-DAT, bază de date internațională asupra catastrofelor naturale. În 1998, 2.451 de persoane au murit în timpul celei mai ucigătoare canicule din istoria Indiei, potrivit datelor EM-DAT.

În India, valul de căldură se instalează când temperatura maximă atinge 45 de grade Celsius sau când este mai mare cu 5 grade Celsius decât media anilor precedenți. Musonul, fenomen așteptat cu nerăbdare, ar urma să ajungă în câmpiile aride din nordul țării peste câteva săptămâni.

Citeşte şi Meteorologii anunţă TEMPERATURI CANICULARE. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE