Canicula face ravagii în toată ţara. 100 de oameni au fost seceraţi de căldură în Timiş

100 oameni au fost seceraţi de caniculă în numai trei zile în Timiş. Şi în Mehedinţi situaţia e îngrijorătoare după aproape o săptămână de foc. Încă de la primele ore ale zilei, patru oameni au solicitat ambulanţa. Şi veştile proaste nu se opresc aici. Nici pentru agricultori nu se anunţă vremuri prea bune.

RomaniaTV.net
21 iun. 2013, 11:08
Canicula face ravagii în toată ţara. 100 de oameni au fost seceraţi de căldură în Timiş

Temperaturile ridicate au făcut ca telefoanele ambulanţelor să sune în continuu, potrivit România TV. În vestul ţării, peste o sută de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La Drobeta Turnu Severin, două femei au fost luate de pe stradă, după ce au leşinat, iar alte două de la locul de muncă. „Fără măsurile minime de conservare, de respectare a unor reguli minimale în apartamentele supraîncălzite, de tipul aerisirii doar dimineaţa sau seara când se mai răcoreşte, utilizarea aparatelor de aer condiţionat cu moderaţie vor fi tot mai multe persoane la urgenţă”, a spus Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iaşi.

Căldura ne lasă şi fără mâncare. Multe culturi sunt compormise. „Avem semne de îngrijorare în ceea ce priveşte floarea soarelui şi porumbul. Dacă la floarea soarelui există în momentul de faţă o resursă de apă în sol bună, ne îngrijorăm pentru producţia de porumb”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Meteorologii spun că şi mâine temperaturile vor fi caniculare în sud-vestul ţării. Abia duminică vremea se va mai răcori puţin.