CANICULA FACE VICTIME: Peste 500 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, 10% pentru lipotimie

Temperaturile au depăşit 35 de grade în cele mai multe zone din ţară. Meteorologii au emis o atenţionare de vreme caniculară, valabilă până la sfârşitul săptămânii. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat, marţi, peste 500 de solicitări, dintre care 265 de urgenţe.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 16:37
CANICULA FACE VICTIME: Peste 500 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, 10% pentru lipotimie

„Au fost înregistrate până la ora 16.00, peste 500 de solicitări, dintre care 265 de urgenţe, 64 lipotimii şi sincope, patru căzuţi în stradă şi peste 130 de afecţiuni respiratorii şi digestive. Pentru acest interval, putem vorbi de o creştere cu 1 la sută faţă de ziua precedentă. Nu avem niciun caz de hipertermie. Poate unora li s-a făcut rău din cauza căldurii”, a declarat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI).

Printre afecţiunile respiratorii şi digestive pentru care au fost înregistrate apeluri se numără virozele şi enterocolitele.

Canicula cuprinde aproape toată ţara.Temperaturile vor depăşi 35 de grade în cele mai multe zone din ţară. Un bărbat de 53 de ani, din Drobeta Turnu-Severin, a murit pe stradă, după ce a făcut infarct din cauza caniculei.

Indicele de confort termic a atins deja pragul critic, iar asta ne va face să simţim şi mai tare căldura. Meteorologii au şi emis o atenţionare de vreme caniculară, valabilă până la sfârşitul săptămânii.