Canicula se întoarce. A fost emisă alertă meteo COD GALBEN. Temperaturile vor urca la 40 de grade

Meteorologii au refăcut prognoza: Am scăpat de furtuni, dar canicula se reintoarce de saptamana viitoare. S-a emis chiar COD GALBEN de caniculă, iar temperaturile se vor apropia iar de 40 de grade.

08 aug. 2021, 09:59
Canicula se întoarce. A fost emisă alertă meteo COD GALBEN. Temperaturile vor urca la 40 de grade

Canicula revine în România după zilele cu ploi şi vijelii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alertă meteo cod galben de disconfort termic ridicat pentru zilele de 9, 10, 11 august.


În sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO: Revin căldurile sufocante în România. Termometrele vor indica până la 37 de grade la finalul săptămânii

În cursul zilei de duminică (8 august), în vestul și sud-vestul țării disconfortul termic va fi în creștere și pe arii restrânse va fi caniculă, anunţă ANM.

Citeşte şi: Revine CANICULA în România. Meteorologii anunţă din nou temperaturi sufocante

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, caniculară în timpul după-amiezelor. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Valorile temperaturii maxime se vor situa între 34 și 37 de grade, iar cele minime vor fi, în general, de 18…21 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar fenomene asociate instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice) vor fi posibile îndeosebi în după-amiaza zilei de marți (10 august).