PROGNOZA METEO: Revin căldurile sufocante în România. Termometrele vor indica până la 37 de grade la finalul săptămânii

După furtunile putenice din zilele precedente, vremea se încălzeşte seminificativ. În Banat, Crişana, Oldenia şi o parte din Muntenia revine canicula.

07 aug. 2021, 15:48
PROGNOZA METEO: Revin căldurile sufocante în România. Termometrele vor indica până la 37 de grade la finalul săptămânii

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, izolat, pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…7 grade în estul Transilvaniei şi 20…21 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Izolat, spre dimineaţã, vor fi condiţii de ceaţã în depresiuni.

BUCURESTI: Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Citeşte şi: Revine CANICULA în România. Meteorologii anunţă din nou temperaturi sufocante

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, canicularã la amiazã în Banat, Crişana, local în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei şi al Transilvaniei, unde şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea în nord-vestul teritoriului şi în zona Carpaţilor Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor şi, temporar, în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade pe litoral şi 37 de grade în Banat şi sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va continua sã se încãlzeascã, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Citeşte şi: COD ROŞU de caniculă în Grecia. Se anunţă temperaturi de 45 de grade

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a teritoriului, canicularã la amiazã în regiunile sudice şi izolat în rest, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic în sud-vestul, sudul şi estul ţãrii şi izolat în centru. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, în nord, în est şi la munte, unde local vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, izolat, condiţii de grindinã şi vijelii. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade pe litoral şi în nordul ţãrii şi 38 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade pe litoral. Noaptea, pe alocuri, va fi ceaţã, îndeosebi în depresiuni şi în regiunile nordice şi nord-estice.

BUCURESTI. Vremea va deveni canicularã la amiazã şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în continuare cãlduroasã în majoritatea zonelor de câmpie şi podiş, local canicularã la amiazã în regiunile sudice, dar va deveni în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiazã şi seara şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în jumãtatea esticã ţãrii, în zona de munte şi, pe arii restrânse, în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat vor fi condiţii de grindinã şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nord şi 37…38 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, se va semnala ceaţã pe alocuri în nord-est şi în depresiuni şi izolat în rest.
BUCURESTI. Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã la amiazã, dar va deveni instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi la începutul nopţii, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va fi în continuare cãlduroasã în majoritatea zonelor de câmpie şi podiş, canicularã la amiazã în Lunca Dunãrii, dar şi în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, când local în sudul şi estul ţãrii, în zona de munte şi izolat în restul teritoriului, vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi, pe alocuri, vor fi condiţii de grindinã şi vijelii. Temperaturile maxime se vor situa între 27…28 de grade pe litoral şi în nordul ţãrii şi 35 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade.
BUCURESTI. Vremea va fi cãlduroasã şi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.