Revine CANICULA în România. Meteorologii anunţă din nou temperaturi sufocante

După câteva zile cu temperaturi suportabile, ploi şi vijelii, meteorologii anunţă că se întoarce canicula.

07 aug. 2021, 13:34
Revine CANICULA în România. Meteorologii anunţă din nou temperaturi sufocante

Revine CANICULA în România. De duminică vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în Banat, Crișana, local în Oltenia și pe suprafețe mai mici în Muntenia, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade. Dimineața și noaptea, în special în zonele depresionare, izolat se va forma ceaţă.

Citeşte şi: Momente cumplite în spitalul din Mangalia pentru o cunoscută vedetă TV din România. „Fii pregătit să mori!”

Şi în Bucureşti, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade

De săptămâna viitoare, temperaturile cresc şi mai mult, iar disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade.

Citeşte şi: Tornadă în estul Slovaciei. Vântul a bătut cu viteză de circa 200 km/h

 

Prognoza meteo pentru luna august şi început de septembrie. Când scăpăm de caniculă

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunle nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a țării, unde cantitățile
de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.