CANNES 2014: Cel mai mare festival de film din lume şi-a deschis porţile VIDEO

CANNES 2014: Cel mai mare festival de film din lume şi-a deschis porţile la Cannes. Marele eveniment al cinematografiei a început însă cu un scandal. Pelicula din deschidere, "Grace de Monaco", este contestată de familia princiară de la Monaco, pentru că nu ar reflecta realitatea.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 07:02
CANNES 2014: Cel mai mare festival de film din lume şi-a deschis porţile VIDEO

CANNES 2014: În deschiderea festivalului a fost proiectată pelicula „Grace de Monaco”, cu Nicole Kidman în rolul principal. Pelicula este contestată de familia princiară de la Monaco, deoarece „nu reflectă realitatea”.

Festivalul a debutat, ca în fiecare an, în stil grandios. Ceremonia de deschidere nu a fost lipsită de momente inedite. Nicole Kidman, protagonista peliculei din deschidere, a dansat câteva momente cu prezentatorul galei.

Citeşte şi Cannes 2014: VEZI ce filme se află în competiţie, programul şi invitaţii ediţiei din acest an

Controversele au început odată cu evenimentul. Pelicula „Grace de Monaco” a stârnit criticile familiei princiare.

Copiii lui Grace de Monaco au reclamat că filmul este o farsă bazată pe referinţe istorice eronate. În plus, ei au catalogat pelicula drept o tentativă de a exploata în scopuri comerciale povestea actriţei devenite prinţesă.

Anul acesta, juriul este condus de regizoarea neozeelandeză Jane Champion. 18 filme îşi vor disputa marele premiu, ce va fi decernat pe 25 mai.