Cântăreaţa actriţă Shonka Dukureh, care a apărut în filmul „Elvis”, a murit la 44 de ani. A fost găsită fără suflare în apartamentul ei

Shonka Dukureh, cântăreaţă şi actriţă care a interpretat-o pe Willie Mae "Big Mama" Thornton în filmul "Elvis", a murit la 44 de ani, a anunţat poliţia din Nashville.

22 iul. 2022, 12:19
Cântăreaţa actriţă Shonka Dukureh, care a apărut în filmul „Elvis”, a murit la 44 de ani. A fost găsită fără suflare în apartamentul ei

Shonka Dukureh a fost cântăreaţă de blues, iar primul rol de anvergură a fost cel din filmul „Elvis”, regizat de australianul Baz Luhrmann. Trupul neînsuflețit a fost găsit joi, în casa din Nashville, Tennessee, de către unul dintre copiii artistei. Poliţia din Nashville a declarat că nu există suspiciuni privind comiterea unei infracțiuni iar cauza morții va fi dezvăluită după autopsie.

Primarul din Nashville, John Cooper, a transmis pe Twitter condoleanțe familiei lui Dukureh.

Dukureh a jucat rolul artistei al cărei cântec a fost făcut celebru de Elvis Presley. În viața reală, personajul jucat de Dukureh a înregistrat în premieră cântecul „Hound Dog” pe un single lansat în 1953. Trei ani mai târziu, Elvis a realizat un cover al acestei piesei, transformând-o în hit mondial.

Cântăreaţa actriţă Shonka Dukureh, care a apărut în filmul „Elvis”, a murit la 44 de ani

Vorbind despre rolul interpretat, Dukureh a declarat jurnaliștilor că a dorit să se asigure că respectă spiritul și moștenirea artistei din anii ’50 ai secolului trecut, simțind că este capabilă să facă acest lucru.

Citeste si Cel mai bătrân mascul panda din lume aflat în captivitate a murit la vârsta de 35 de ani, echivalentul a 105 ani pentru oameni

Regizorul Luhrmann a lăudat prestația artistei, distribuind fotografii cu el și cu interpreta de blues însoțite de mesajul: „Încântați și mândri de Shonka Dukureh, care joacă rolul Big Mama Thornton în film, pentru interpretarea sa de pe scena din Coachella, alături de @DojaCat, a noii piese ‘Vegas’„.

Dukureh a vorbit despre rolul său inovator din „Elvis” într-un interviu pe care l-a publicat pe Instagram săptămâna trecută: „Recunoștința este locul în care trăiesc pentru că bunica, mama, mama, familia mi-au modelat și mi-au insuflat asta. Recunoștința este cel mai mic lucru pe care îl putem exprima și e atât de important”, a scris ea.

Citeste si Cum a murit, de fapt, Ivana, prima soție a lui Donald Trump. Raportul medicilor legiști arată detalii halucinante