Doliu în lumea artistică internaţională! Una dintre cele mai iubite cântăreţe din lume s-a stins la 74 de ani din cauza insuficienţei respiratorii

Populara cântăreaţă franceză de origine portugheză Linda de Suza a murit miercuri într-un spital din Gisors, un oraş din regiunea Normandia, unde a fost internată din cauza "unei insuficienţe respiratorii, fiind totodată pozitivă la COVID-19", a anunţat agentul ei.

28 dec. 2022, 18:39
Doliu în lumea artistică internaţională! Una dintre cele mai iubite cântăreţe din lume s-a stins la 74 de ani din cauza insuficienţei respiratorii

Doliu în lumea artistică internaţională! „Alături de fiul ei, Joao Lanca, vă anunţăm cu durere decesul în această dimineaţă la ora locală 10:10 al Lindei de Suza”, a declarat agentul de presă Fabien Lecoeuvre într-un comunicat.

Artista fusese transferată la spitalul din Giros „foarte devreme chiar în această dimineaţă”, pentru „insuficienţă respiratorie, fiind totodată pozitivă la COVID-19”, a adăugat el.

Doliu în lumea artistică internaţională

Foarte populară în Franţa în anii 1980, Linsa de Suza a emoţionat opinia publică atunci când a povestit felul în care a trecut fraudulos frontiera franceză alături de fiul ei, având asupra ei doar „o valiză din carton”. Cântăreaţa a descris acea experienţă şi în cartea „La Valise de carton”, lansată în 1984 şi care s-a vândut în 2 milioane de copii.

Considerată regina programelor de varietăţi, Linda de Suza, al cărei nume real a fost Teolinda Joaquinna de Sousa Lanca, s-a născut pe 22 februarie 1948 la Beringel, în sudul Portugaliei.

Citeşte şi: Şoc în lumea muzicii, a murit la varsta de 31 de ani. A fost găsit fără suflare în maşină la prima oră a dimineţii

A fost nevoită să fugă de „o familie tiranică” în foarte conservatoarea Portugalie din epoca dictatorului Salazar, unde tinerele devenite mame fără să fie căsătorite, aşa cum a fost cazul ei, nu erau acceptate în societate.

Alternând între muzica franceză de varietăţi şi acordurile portugheze, Linda de Suza a vândut, majoritar în Franţa, milioane de discuri de-a lungul carierei sale.

A susţinut cu casa închisă două serii de concerte la Sala Olympia din Paris în 1983 şi 1984, apărând apoi în multe emisiuni TV pentru a-şi promova autobiografia, uneori alături de fiul ei, Joao Carlos.

Ultimele ei apariţii pe scenă s-au produs în intervalul 2015-2017, când a susţinut turneul intitulat „Age Tendre”.

Lansat în 2015, discul „Mes 40 chansons d’or” al cântăreţei Linda de Suza a fost reeditat în noiembrie de Marianne Melodie, o casă de discuri dedicată patrimoniului cântecului francofon.

Citeşte şi: Povestea incredibilă a unui măturător: merge zilnic 20 de kilometri pe jos pentru a ajunge la muncă