Povestea incredibilă a unui măturător: merge zilnic 20 de kilometri pe jos pentru a ajunge la muncă

Mircea, un măturător stradal, se trezește zilnic la ora două dimineața și merge 20 de kilometri pe jos pentru a ajunge la muncă.

28 dec. 2022, 17:12
Povestea incredibilă a unui măturător: merge zilnic 20 de kilometri pe jos pentru a ajunge la muncă
Povestea emoționantă a unui măturător stradal

Mircea Munteanu este din Iași, are 31 de ani, iar de cinci ani lucrează ca măturător. Pentru a câștiga un ban cinstit se trezește zilnic la ora două dimineața pentru a ajunge la timp la serviciu. Pentru că nu are transport în comun, merge în fiecare zi 20 de kilometri pe jos.

Mircea locuiește în comuna Rediu, este căsătorit și are un copil în vârstă de un an. În cei cinci ani de când lucrează ca măturător, a parcurs aproximativ 5.000 de kilometri, la pas.

Citește și: Bărbatul care nu a intrat la serbarea fiicei sale, de ruşine că era îmbrăcat în măturător, va primi un apartament social: „Vă spun sincer, câteodată îi lăsam pe toţi nemâncaţi”

„Asta este . Fie ploaie, fie vânt… Dăm înainte. Lucrez din 2016 aici. Programul meu începe la cinci fără un sfert. Fiind aici în sat, trebuie să ajung. Și merg pe jos. Programul înepe la cinci fără un sfert. Trebuie să fim pe stradă, să măturăm străzile, prin stații. Este convenabil. Salariul vine la timp”, a declarat bărbatul, pentru Iași TV Life.

Chiar dacă muncește foarte mult, primește un salariu modest. Mircea câștigă lunar 2.700 de lei, și asta numai dacă lucrează și în weekend.

Citește și: Ioana Tufaru speră ca Gigi Becali să fie Moș Crăciunul ei: „Sunt sigură că urmează să ne dea ceva, așa cum face în fiecare an!”

Țara asistaților sociali

România are peste 170.000 de asistați sociali care beneficiază lunar de venitul minim garantat. Potrivit statisticilor, unii dintre ei trăiesc cu numai 142 de lei pe lună. Mulți depind de acești bani pentru că nu pot munci. La polul opus sunt cei care pot munci, dar nu vor.

În comuna Dângeni, județul Botoșani, există aproximativ 3.000 de localnici care prefer să stea la cârciumă decât să meargă la muncă. Aproximativ 800 de persoane trăiesc din ajutorul social, din pensiile bătrânilor sau din alocațiile copiilor.