Capii revoltei din Hunedoara au scăpat cu pedepse uşoare după ce au agresat mai mulţi poliţişti

Capii revoltei sângeroase din Hunedoara au scăpat cu pedepse uşoare după violenţele extreme asupra poliţiştilor. Magistraţii din Hunedoara au pronunţat sentinţa în dosarul "revoltei din Hunedoara" în care 25 de persoane au fost trimişi în judecată pentru participarea la incidentele petrecut în luna aprilie.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 12:04
Capii revoltei din Hunedoara au scăpat cu pedepse uşoare după ce au agresat mai mulţi poliţişti

Scenele violente au avut loc pe 18 aprilie, chiar în timpul stării de urgenţă. Magistraţii au decis punerea în libertate a celor patru indivizi şi condamnarea acestora.

Citeşte şi: Bătaie în stradă între localnici şi poliţişti la Hunedoara după ce agenţii au vrut să reţină un bărbat beat şi fără declaraţie

Unul dintre cei patru bărbaţi a fost condamnat la pedeapsa rezultată de un an şi şase luni de închisoare, pentru două fapte de ultraj, comise asupra unui poliţist şi a unui jandarm, pedeapsa fiind cu suspendare. Bărbatul ar fi ameninţat cu moartea forţele de ordine, a scos un spray lacrimogen pe care l-ar fi îndreptat spre ele şi a încercat să lovească un poliţist cu pumnul şi s-a opus încătuşării. A fugit apoi în casă şi de la fereastră a continuat să îi ameninţe pe poliţişti.

Un alt bărbat a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, pentru două infracţiuni de ultraj, comise asupra unui poliţist şi a unei poliţiste, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, instigare publică, lovire, ameninţare, pedeapsa fiind cu suspendare. Bărbatul a instigat mulţimea la violenţă împotriva poliţiştilor şi jandarmilor, a lovit cu un bolovan o maşină a Poliţiei şi a lovit cu o cărămidă, în spate, o poliţistă. Doar faptul că poliţista purta vesta antiînjunghiere din dotare a făcut ca aceasta să nu sufere o vătămare corporală gravă. De asemenea, a aruncat cu pietre asupra maşinilor Poliţiei, una dintre ele lovind un poliţist, care se afla în interior şi cauzându-i o „contuzie piramidă nazală”.

Al treilea agresor a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare pentru dou fapte de ultraj, asupra unui poliţist şi a unui jandarm, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare publică, pedeapsa fiind cu suspendare. Bărbatul s-ar fi năpustit asupra organelor de ordine şi-ar fi început să lovească cu pumnii şi braţele în geamurile şi caroseria unui autoturism al Poliţiei, în care se refugiaseră un agent de polişie şi un poliţist local. De asemenea, i-a instigat pe localnici să arunce cu bolovani şi să atace forţele de ordine. 

Citeşte şi: Noi detalii de la Poliţiei după incidentele violente din Bucureşti şi Săcele de Paşte: Zeci de persoane arestate sau reţinute

Al patrulea agresor a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, pentru două fapte de ultraj comise asupra a doi poliţişti, pedeapsa fiind cu suspendare. Bărbatul s-ar fi repezit la un poliţist cu o bâtă groasă din lemn şi l-ar fi lovit-o în cap (zona frunţii), provocându-i instantaneu sângerarea şi pe moment dezechilibrarea. De asemenea, s-a luptat cu un alt poliţist, pe canapea, şi a reuşit să îi ia acestuia, din tocul de pe centură, tubul de spray iritant lacrimogen din dotare. Ar fi început să îl lovească cu tubul de spray în zona feţei şi capului, cauzându-i mai multe leziuni şi provocându-i sângerarea imediată. A luat şi tomfa (bastonul) unui poliţist şi a fugit, sărind pe fereastră, însă a fost capturat de poliţişti şi luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale.

Magistraţii au condamnat la nouă luni de închisoare, cu suspendare, alte două femei, inculpate pentru instigare publică la ultraj, iar cei mai mulţi din restul hunedorenilor anchetaţi au primit amenzi penale de până la 2.400 de lei. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Hunedoara nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.