Capitala, fără locuri de veci în caz de dezastru

Capitala ar avea nevoie de 12.000 locuri de veci libere, dacă un dezastru de tipul unui cutremur major ar lovi cel mai mare oraş al ţării. Numai că în cimitirele primăriei abia dacă mai sunt 4.000 locuri libere. Iar astfel de noi amenajări în oraş nu se mai pot construi, aşa că singura soluţie este extinderea celor deja existente în marginea oraşului.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 15:18
Capitala, fără locuri de veci în caz de dezastru

În administrarea Primăriei generale sunt 15 cimitire. În 11 dintre ele nu se mai fac înmormântări pe locuri de veci noi.

Asa este si cazul Cimitirului Bellu din Capitala inaugurat la 1850. Aici oficial nu se mai fac înmormântări, decât pe locuri deja concesionate. Potrivit unei hotărâri de Consiliu General, în mod normal ar trebui să fie 12.000 locuri libere în cimitirele bucureştene. Acesta e un număr minim de locuri de veci în care s-ar putea asigura înhumarea victimelor în cazul unui dezastru. Numai că necesarul nu e nici pe departe acoperit.

Citeşte şi: Cimitirul Bellu, transformat cu 800.000 de euro în PUNCT TURISTIC

Potrivit România TV, din păcate, legea nu permite să fie amenajate cimitire noi în oraş. Singura soluţie este lărgirea celor deja aflate în administrare, dar amplasate în marginea Capitalei.

„Acţionăm pebntru realizarea a doua proiecte, extinderea a doua cimitire cu 18 mii mp cu aprox 3 mii locuri si cimitirul domnesti cu 7 mii locuri, 45 mii mp”, a declarat Ana Anton, şefa biroului de comunicare al Administraţie Cimitirelor.

Vezi: Lista actualizată a clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR

În acest context, din păcate înfloreşte specula cu locuri de veci. Un singur loc poate ajunge şi la 10.000 lei pe piaţa neagra. Pentru a preveni acest tip de speculă, Administraţia Cimitirelor ia în calcul înaintarea către consiliul general a unui proiect de hotarâre care să stipuleze că locurile de veci pot fi donate doar rudelor de gradul I.

 


loading...