Capitala gheţurilor: trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare VIDEO

Deşi nu mai ninge de o săptămână în Bucureşti, gheaţa formată dă mari bătăi de cap: oamenii riscă să îşi rupă mâinile şi picioarele pe străzile care s-au transformat în adevărate patinoare.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 06:39
Capitala gheţurilor: trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare VIDEO

Gerul a transformat străzile în adevărate capcane. Cel mai greu le este pietonilor. Stratul de gheaţă format pe spaţiul destinat lor atinge câţiva centimetri, iar oamenii trebuie să meargă foarte atent ca să nu cadă.

În multe zone din Capitală, cum este Panduri, de exemplu, trotuarele s-au transformat în adevarate patinoare. O secundă de neatenţie şi vă puteţi alege cu mâna ruptă sau cu piciorul în ghips.

Aceeaşi situaţie o găsim şi în staţiile RATB. Refugiile sunt acoperite de gheaţă, pe care nimeni nu a venit să o cureţe. Mai mult, oamenii trebuie să sară peste mormanele de zăpadă pentru a urca în mijloacele de transport.

Nici şoferii nu sunt mai norocoşi dacă se aventurează pe străzile laterale. Pe multe dintre ele, utilajele de deszăpezire nu au mai intrat.

Zapada strânsă pe margine este şi ea o problemă. Pe multe străzi, firmele de deszăpezire au curăţat carosabilul, dar au uitat să ridice nămeţii adunaţi
lângă trotuare.

Locuitorii din sectorul 5 al Capitalei au strâns zăpada din faţa porţilor şi a garajelor, dar nimeni nu vine să ridice mormanele de zăpadă înalte şi de peste un metru.

Iar munţii de zăpadă vor creşte. Un nou val de ninsori este anunţat de sâmbătă.