Capitala României, în topul celor mai bune oraşe din Europa pentru IT. Pe ce loc se situează Clujul şi Iaşiul

Capitala României a fost plasată pe locul 7 din 25 de oraşe europene din punct de vedere al oportunităţilor pentru startup-uri şi tehnlogie, în clasamentul Tech Cities of the Future realizat de fDi, divizie a Financial Times, şi compania TNW (The Next Web). De asemenea, oraşele Iaşi şi Cluj ocupă locurile 2 şi 3 în categoria celor mai bune 10 oraşe din punct de vedere al costurilor.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 14:20

Clasamentul este condus de Londra, urmat de Paris, Dublin, Amsterdam, Berlin şi Munchen, locul şapte revine Bucureştiului. Capitala României este primul oraş din Europa Centrală şi de Est menţionat în top, alte destinaţii din regiune fiind Varşovia (locul 15), Moscova (18), Sofia (20), Praga (22), Talin (23) şi Cracovia (24).

Citeşte şi: Robotul care ucide coronavirusul. În cel mai scurt timp maşinăria va fi pusă în vânzare VIDEO

Londra este oraşul european care a ieşit câştigător pe cele mai multe categorii, ocupând primul loc în cinci din cele şase categorii analizate de fDi. Capitala Marii Britaniii a ieşit pe primul loc inclusiv pe zona de investiţii, potenţial economic, mediu pentru startup-uri şi inovaţie.

În România, şi oraşele Iaşi şi Cluj-Napoca sunt nominalizate în categoria oraşelor viitorului din punct de vedere al costurilor, pe locurile 2 şi 3. Topul este condus de capitala Macedoniei, Skopje, iar Bucureştiul ocupă locul 6.

De asemenea, capitala României ocupă locul 10 în rândul oraşelor cu cel mai mare nivel de investiţii în dezvoltare şi cercetare pe zona de software (FDI Performance).