Capitala sub nămeţi. Oprescu către drumari: „Suflaţi în podurile de gheaţă până se topesc” VIDEO

În Bucureşti se circulă în condiţii acceptabile, date fiind condiţiile meteorologice. Traficul este îngreunat în special în sectoarele 1 şi 5, unde principalele artere sunt acoperite în continuare cu gheaţă. Primarul general Sorin Oprescu a dispus amendarea operatorilor care nu vor remedia până după prânz problema gheţii formate pe carosabil.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 07:56

UPDATE, ora 14.20 În Capitală nu se circulă bine nici la această oră, pentru că arterele secundare sunt troienite. S-a intervenit cu materiale antiderapante, plugurile au acţionat continuu, dar vântul suflă foarte tare şi zădărniceşte munca drumarilor.

Marţi dimineaţă, în şedinţa Comandamentului de Iarnă de la Primăria Capitalei, edilul-şef Sorin Oprescu a dispus amendarea operatorilor de deszăpezire în zona cărora nu se va putea circula normal începând cu orele 13.30-14.00.

„De la 600.000 amendă pentru toţi operatorii la care după-amiază, la ora 1.30- 2.00 nu se circulă în zona lor. Suntem prieteni, colegi, dar nu vă bateţi joc nici de mine, nici de oameni. În special în sectoarele 1 şi 5. Vreau să rezolvaţi în primul rând podurile de gheaţă. Suflaţi în ele până se topesc”, le-a spus Oprescu drumarilor.

Dacă în sectoarele 2, 3, 4 şi 6 situaţia este în limite acceptabile, în sectoarele 1 şi 5 arterele principale, dar şi cele de legătură, sunt în continuare acoperite cu gheaţă, traficul rutier desfăşurându-se cu mare dificultate.

„Dimineaţă cum am trecut în sectorul 5, în «cartierul ambasadelor», Zeţarii plini de gheaţă, prelungirea Ferentari la fel. Nici pe stânga, nici pe dreapta «diplomaţia» nu poate să circule. Amurgului este acoperită cu gheaţă, Mărgeanului la fel, Antiaeriana, Drumul Sării, 13 septembrie, Calea Rahovei, Sebastian. În sectorul 1 Aviatorilor, la fel, gheaţă pe Charles de Gaulle, gheaţă la Piaţa Victoriei… Râdem, glumim, dar nu-i aşa. Bd. Lascăr Catargiu, azi noapte, la ora 3… Calea Victoriei… Vă rog să luaţi sectorul 5 în primire acum, cu toate chiflele şi aşteptările de la stopuri, să blocaţi, să vă înjure şi pe voi «diplomaţii» ăia care nu pot ieşi din casă”, a comentat Oprescu.

Marţi dimineaţă, în Bucureşti acţionau 248 de utilaje de deszăpezire şi 174 de operatori manuali. Peste noapte s-a acţionat cu material antiderapant pe arterele principale şi de legătură, iar după ora 6 pe majoritatea se putea circula în condiţii acceptabile.

Trotuarele au fost curăţate parţial în sectoarele 1, 2 şi 6, în rest trotuarele aferente marilor bulevarde fiind în continuare acoperite cu gheaţă, potrivit raportului comandamentului de iarnă.

În noaptea de luni spre marţi în centrele pentru persoane fără adăpost au fost admise peste 1.000 de persoane. La adăpostul Pallady au fost admise în total 457 de persoane, dintre care 3 au necesitat internări în spitale, iar în adăpostul Berceni 142 au ajuns în spital, din totalul de 599 de persoane cazate.

413 cazuri au solicitat asistenţă medicală în perioada 6-7 februarie, dintre acestea 262 fiind urgenţe, 7 fracturi, 9 traumatisme.

Mai multe semafoare s-au defectat în Capitală: Rond Coşbuc, Basarabiei, 1 Decembrie, Colentina-Teiul Doamnei, Colentina-Sportului, Bd. Dacia-Calea Griviţei, Piaţa Montreal, Şos. Ştefan cel Mare – Calea Floreasca, Splaiul Unirii – Mihai Bravu, Tita – Iancului, Calea Floreasca – Grinda, Splaiul Unirii – Nerva Traian.

Sorin Oprescu i-a ironizat pe resonsabilii cu semafoarele: „Luaţi-vă stopuri mobile. Vorbesc serios. Şi vă puneţi unul dintre voi să le păzească. Că altfel rămân fără ele”.

Doi stâlpi au căzut pe Bd. Chişinău fără a produce pagube şi trei copaci rupţi de vânt, dintre care unul a distrus trei autoturisme.

Circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost afectată de condiţiile meteo. Linia 223 a fost suspendată, Splaiul Unirii fiind închis între Şoseaua de Centură şi Pod vitan, unde se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Linia 106 nu circulă în cartierul Roşu, carosabilul fiind impracticabil.



Circulaţia tramvaielor 7 şi 25 a fost deviată pentru aproximativ 40 de minute marţi dimineaţă din cauza unei avarii pe Şoseaua Giurgiului. Începând cu ora 5.00, linia 312 întoarce la Metro Berceni din cauza utilajelor de la Piaţa de Gros.