Căpitănia Portului Tulcea: Dinamica accidentelor pe Dunăre, în descreştere faţă de 2015, raportat la trafic

Dinamica accidentelor petrecute anul acesta pe căile navigabile din județul Tulcea este în descreștere în comparație cu anii trecuți, raportat la traficul ambarcațiunilor pe Dunăre, susține căpitanul șef al Căpităniei Portului Tulcea, Dan Ichim.

RomaniaTV.net
09 dec. 2016, 14:47
Căpitănia Portului Tulcea: Dinamica accidentelor pe Dunăre, în descreştere faţă de 2015, raportat la trafic

‘Anul acesta, am înregistrat 20 de accidente, din care în opt au fost implicate ambarcațiuni mici. În cele mai multe dintre ele, respectiv 12, au fost implicate nave fluviale și maritime, acestea fiind ușoare și constând în puneri pe uscat, abordaje ușoare, fără a se înregistrat victime și poluare a Dunării’, a declarat Ichim, potrivit Agerpres.

Celelalte opt evenimente înregistrate de Căpitănia Portului Tulcea s-au soldat cu doi morți și 16 răniți, acestea fiind cauzate de neadaptarea vitezei ambarcațiunilor și de neluarea măsurilor de siguranță în funcție de condițiile hidrometeorologice.

‘Raportat la trafic, dinamica accidentelor este descrescătoare. Numărul evenimentelor a fost cu două mai mare decât cel de anul trecut, dar trebuie ținut cont de faptul că traficul pe Dunăre a fost anul acesta mult mai intens decât cel de anul trecut’, a menționat Ichim.

Potrivit sursei, în niciunul din evenimentele înregistrate anul acesta pe Dunăre, pe raza județului Tulcea, nu a fost implicată vreo navă de croazieră fluvială. Numărul sosirilor acestor nave a fost cel mai mare din ultimii 10 ani.

În timpul controalelor efectuate în colaborare cu Poliția Transporturi, Garda de Coastă și Inspectoratul de Poliție al Județului, Căpitănia Portului Tulcea a întocmit patru dosare penale pe numele unor persoane care circulau cu ambarcațiuni neînmatriculate și a aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.400 de lei.

Situația privind accidentele pe Dunăre prezentată de Căpitănia Portului Tulcea nu include și evenimentele cu ambarcațiuni înregistrate pe canalele și lacurile din Deltă, instituția având abilități doar pe căile navigabile ale Dunării.

Citeşte şi Căutări disperate pe Dunăre, în Tulcea. Un bărbat a dispărut după ce ar fi căzut dintr-o barcă