Căpitanul de pe Costa Concordia, acuzat de companie că nu a spus adevărul despre accident

Căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia, Francesco Schettino, a înşelat compania Costa Crociere prin declaraţiile care nu au permis măsurarea amplorii accidentului produs pe 13 ianuarie. , afirmă preşedintele companiei, Pier Luigi Foschi.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 21:57
Căpitanul de pe Costa Concordia, acuzat de companie că nu a spus adevărul despre accident

În cursul unei intervenţii în Senatul italian, preşedintele companiei căreia îi aparţinea nava care a eşuat în apropiere de Insula Giglio, Pier LuigiFoschi, a prezentat în mod detaliat conversaţiile lui Schettino cu Roberto Ferrarini, şeful unităţii de criză a companiei Costa Crociere.

Foschi a precizat că Roberto Ferrarini a primit primul apel din partea lui Schettino  pe 13 ianuarie, la zece minute după ce vasul de croazieră s-a izbit de stânci.

Schettino anunţase că nava a lovit o stâncă şi că nu mai exista electricitate. Căpitanul precizase că fusese inundată doar una din sălile etanşe, iar mai târziu afirmase că era inundată şi o altă sală etanşă, dar „stabilitatea vasului nu era în pericol”.

La ora 21.33 GMT, Schettino declara că nava se înclină şi că o va abandona.”Ferrarini a declarat că a fost surprins de decizia de abandonare a navei”, a mai spus Foschi.