Căpitanul navei Costa Concordia susţine că firma ştia că va trece prin apropierea insulei Giglio

Francesco Schettino, căpitanul navei naufragiate Costa Concordia a susţinut în faţa anchetatorilor că firma proprietară ştia despre faptul că nava va trece aproape de insula Giglio.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 15:58
Căpitanul navei Costa Concordia susţine că firma ştia că va trece prin apropierea insulei Giglio

Acuzat că a părăsit nava înainte de a evacua şi ultimul pasager, căpitanul de pe Coasta Concordia, Francesco Schettini, a susţinut în faţa procurorilor că firma proprietară a navei plănuise să salute locuitorii mai multor insule ale coastelor Italiei cu ocazia unor sărbători, pentru publicitate, relatează Daily Mirror în ediţia online.

Ultimele declaraţii ale lui Schettino le contrazic pe cele ale lui Pierluigi Foschi, preşedintele companiei Costa Crociere, care susţinea săptămâna trecută că o trecere prin apropierea unei insule a fost aprobată o singură dată, în 2010, fiind vorba de insula Procida.

„Salutul insulei Giglio a fost plănuit şi dorit de Costa înainte de a fi plecat din Civitavecchia, din motive de publicitate”, le-a declarat căpitanul anchetatorilor. „Am executat astfel de manevre de salut peste tot în lume, Sorrento, Capri. Am mai trecut pe lângă insula Giglio şi în alte rânduri, când eram căpitanul navei Costa Europa”, a mai menţionat el.

„Nu vom comenta nici un aspect al acestei investigaţii aflate în desfăşurare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Costa.