Capsula Crew Dragon a SpaceX a părăsit Staţia Spaţială Internaţională şi se îndreaptă spre Terra

Capsula Crew Dragon a SpaceX, avându-i la bord pe astronauţii americani Bob Behnken şi Doug Hurley, s-a detaşat sâmbătă de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a reveni pe Terra, transmite AFP, citând informaţii din partea NASA.

RomaniaTV.net
02 aug. 2020, 06:30
Capsula Crew Dragon a SpaceX a părăsit Staţia Spaţială Internaţională şi se îndreaptă spre Terra

„Detaşare confirmată. Dragon efectuează patru lansări pentru a se îndepărta de @Space_Station” a postat pe Twitter SpaceX, alături de imagini în care se vede capsula care părăseşte ISS.

Astronauţii au părăsit ISS sâmbătă, la ora 23:35 GMT, şi se aşteapă ca aceştia să aterizeze în apele din Golful Mexic duminică după-amiaza, încheind astfel o misiune istorică de testare a operaţiunilor de zbor spaţial uman pentru SpaceX.

Călătoria înapoi pe Pământ ar urma să dureze aproximativ 19 ore şi se aşteaptă ca cei doi astronauţi să aterizeze în largul coastei Floridei la ora 14:41.

În luna mai, cei doi astronauţi au devenit primii oameni aflaţi la bordul unei nave spaţiale private care au ajuns pe ISS. A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită.

Această călătoriei va deschide calea pentru companiile private de a transporta astronauţi pe ISS, inaugurând o nouă era a zborurilor spaţiale comerciale.

Citeşte şi: Misiunea trimisă de NASA spre Marte are probleme. Majoritatea funcţiilor s-au dezactivat când racheta a intrat în umbra Pământului


loading...
Partenerii noștri