CAPTURĂ-RECORD de droguri: 40 de kg de heroină pe Autostrada Bucureşti-Piteşti VIDEO

Poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au reţinut, marţi, trei persoane care transportau 40 de kilograme de heroină ascunse în rezervoarele a două maşini de lux, informează România TV. Captura a fost făcută pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 06:17
CAPTURĂ-RECORD de droguri: 40 de kg de heroină pe Autostrada Bucureşti-Piteşti VIDEO

Arestarea celor trei a survenit la capătul a mai multor luni de monitorizare a reţelei de trafic de droguri. Cei trei luau heroina din Turcia şi o transportau în ţări din Europa Centrală şi de Vest, îndeosebi Austria.

Valoarea pe piaţa neagră a celor 40 de kilograme de heroină se ridică la 2.000.000 de euro.

Lider al grupării a fost  identificată o femeie în vârstă de 44 de ani, Nicole Smith, cetăţean  austriac, sub coordonarea căreia, membrii grupării au organizat procurarea unei importante cantităţi de heroină din Turcia, tranzitarea teritoriului României şi transportul drogurilor de mare risc pe rută terestră către Austria, informează DIICOT.

La data de 12 iunie 2012, femeia şi alţi doi bărbaţi au fost depistaţi în flagrant delict, pe autostrada Bucureşti – Piteşti, transportând în autoturismele cu care se deplasau  cantitatea de 40 de kilograme de heroină, disimulată în rezervoarele autovehiculelor sub forma a 84 de pachete.
Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor trei şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – D.C.C.O., S.R.I. şi D.O.S.
Procurorii DIICOT au colaborat şi cu autorităţile judiciare bulgare şi austriece.