Captură record, făcută de Poliţia Capitalei. Zeci de mii de măşti au fost confiscate şi vor fi distribuite GRATUIT

Poliţia Capitalei a confiscat peste 33.000 de măşti de la o firmă de import de produse de protecţie. Marfa găsită pe stoc nu figura în acele societăţii. Anchetatorii au precizat că măştile confiscate urmează să fie distribuite gratuit.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 09:52
Captură record, făcută de Poliţia Capitalei. Zeci de mii de măşti au fost confiscate şi vor fi distribuite GRATUIT

Neregulile au fost descoperite după ce poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au făcut miercuri, 22 aprilie, un control la sediul unei firme care importă produse de protecţie.

„Din verificări a rezultat că din data de 9 aprilie a.c. şi până în prezent, societatea comercială a importat echipament de protecţie, aproximativ 20.500.000 măști faciale non-medicale, în data de 22 aprilie a.c constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un plus de peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate.

Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unități, identificată în depozitul societăţii comerciale sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Firma a fost amendată cu 20.000 de lei. 

Muncitori fără contracte, descoperiţi în urma controlului

Poliţiştii au mai precizat că împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti fac verificări, după ce la sediul firmei au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziție contractele de muncă încheiate.

„La punctul de lucru s-au aflat şi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări care au efectuat verificări cu privire la legalitatea dreptului de ședere pe teritoriul României, una dintre persoane fiind preluată de către această unitate”, precizează poliţiştii.

Conform sursei citate, cele peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate, urmează să fie distribuite gratuit.

Klaus Iohannis: „După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti”