Carantină din septembrie în Israel. Explozie de cazuri noi în cea mai vaccinată ţară

Bilanţul mediu al cazurilor de covid a crescut, în mod foarte îngrijorător, la peste 3.500, din cauza unei răspândiri a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2.

10 aug. 2021, 17:40
Carantină din septembrie în Israel. Explozie de cazuri noi în cea mai vaccinată ţară

Carantină din septembrie. Israelul, care părea mai mult sau mai puţin să fi eradicat epidemia covid-19 în urmă cu mai multe săptămâni, în urma unei campani de vaccinare rapide, care a permis o ieşire din caratină a populaţiei, pare să se confrunte cu o agravare a situaţiei în anumite regiuni din ţară şi se îndreaptă către noi măsuri coercitive.

Turiștii, izgoniţi din Martinica din cauza coronavirusului. Localnicii n-au voie să se îndepărteze la mai mult de un km de casă

Bilanţul mediu al cazurilor de covid a crescut, în mod foarte îngrijorător, la peste 3.500, din cauza unei răspândiri a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2.

Această situaţie instabilă ar putea determina autorităţile să impună o nouă carantină – a patra de la începutul epidemiei covid-19.

Potrivit The Times of Israël, premierul israelian Naftali Bennett le-a spus mai multor colaboratori că este posibilă o carantină în timpul următoarelor sărbători evreieşti – Rosh Hashanah, Yom Kippur şi Sukkot, în septembrie.
”Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo, dar dacă ajungem într-o situaţie în care sistemul este tensionat încât să ne temem de prăbuşirea acestuia, nu vom avea de ales”, a avertizat, la rândul său, directorul general de la Ministerul Sănătăţii Nachman Ash.

Europa se reîntoarce la „cortinele de fier”. Lituania ridică un gard de sârmă ghimpată lung de peste 500 km şi înalt de patru metri
Mai multe măsuri au  fost deja impuse în vederea unei opriri a răspândirii virusului, care ar putea întârzia deschiderea noului an şcolar, în septembrie.

Autorităţile le-au cerut israelienilor, în ultimele săptămâni, să nu călătorească în străinătate, iar începând de la 16 august călători din ţări aflate pe o listă lărgită este necesar să se izolee înainte de sosirea în Israel, potrivit i24news.

Un ”paşaport verde” local este necesar, de asemenea, în vederea accesului în mai multe locuri.

Nu este singura problemă în Israel! O explozie s-a produs la bordul unei nave, în Siria, pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran

O explozie s-a produs, marţi, la bordul unui vas comercial ancorat în Portul Latakia, situat pe litoralul sirian al Mării Mediterane, un incident produs pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran.

Conform cotidianului The Times of Israel, cel puţin două persoane au fost rănite în urma exploziei care a vizat un vas comercial iranian.

Autorităţile siriene au transmis că mai mulţi angajaţi ai portului care efectuau lucrări de întreţinere la o navă au fost răniţi în explozie şi în incendiul care a urmat, informează agenţia de presă oficială SANA. Amjad Suleiman, directorul Portului Latakia, a declarat că focul a fost stins rapid.

Nava vizată este iraniană, au declarat surse din cadrul site-ului de profil TankerTrakers.com, potrivit cotidianului The Jerusalem Post.

Organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că incidentul s-a soldat cu victime şi cu daune materiale semnificative, fără a oferi detalii.

Incidentul intervine pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran, un aliat al Administraţiei Bashar Al-Assad, care se află la putere la Damasc.


loading...
Partenerii noștri