Carantină în Thailanda: Aproximativ 300.000 de lucrători sexuali, fără loc de muncă din cauza coronavirusului

Thailanda, unde au fost impuse mai multe restricţii începând de vineri, a raportat duminică 102 noi cazuri de infectare cu Covid-19 şi trei decese, totalul ajungând la 2.169 de îmbolnăviri şi 23 de morţi de la izbucnirea epidemiei aici, în luna ianuarie.

RomaniaTV.net
05 apr. 2020, 05:57
Carantină în Thailanda: Aproximativ 300.000 de lucrători sexuali, fără loc de muncă din cauza coronavirusului

În urma măsurilor luate de autorităţi, inclusiv „cartierele roşii” din Bangkok şi Pattaya au fost închise, cluburile şi saloanele de masaj, iar turiştii nu au voie să intre în ţară.

Astfel, aproximativ 300.000 de lucrători sexuali au rămas fără locuri de muncă, unii ajungând să îşi continue activitatea pe străzi, ceea ce reprezintă un risc ridicat, scrie AFP.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Avertismentul OMS: Dacă statele se grăbesc să ridice restricţiile, virusul s-ar putea reactiva

Majoritatea celor din industria sexului din capitala Bangkok lucrau în baruri, relativ în siguranţă, pentru bacşişuri şi erau dispuşi să meargă acasă cu clienţii. 

Când localurile au fost închise, mulţi s-au retras, aşteptând să treacă criza, alţii au ieşit pe străzi să lucreze.

Interdicţia de circulaţie a persoanelor este în vigoare în Thailanda între orele 22.00 şi 04.00. Guvernul a spus că este gata să o impună pentru 24 de ore, dacă este necesar pentru a controla răspândirea coronavirusului.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate aproximativ 1,2 milioane de cazuri de infectare şi peste 64.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 244.000 de oameni au fost vindecaţi.

Ce au descoperit medicii în sângele italienilor din zona roşie a coronavirusului

Sângele unor donatori dintr-una dintre zonele roșii ale pandemiei de coronavirus ar putea fi elementul lipsă din lupta pentru un tratament împotriva COVID-19.

Oamenii din Castiglione D’Adda sunt studiu de caz! 70% din cei care au venit să doneze sânge aveau anticorpi anti-coronavirus. Toți asimptomatici. Plasma lor ar putea fi soluția”, spun medicii.

Citeşte şi: SUA, acuzate de „piraterie”. Ar fi deturnat un transport de 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei

Când au cerut ajutorul locuitorilor din Castiglione D’Adda, una dintre localitățile în fosta zonă roșie a focarului italian de coronavirus, Lodi, pentru o acțiune de donare de sânge, cadrele medicale se așteptau să descopere câteva cazuri de oameni infectați cu COVID-19.

Însă rezultatul testelor a depășit orice așteptare: din cei 60 de voluntari, 40 au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Toți erau asimptomatici. Au intrat în contact cu virusul, l-au luat, nu au dezvoltat probleme medicale, dar și-au format anticorpi împotriva lui. Niciunul nu a fost luat în vreo evidență oficială.