CARANTINĂ lângă Bucureşti. Ludovic Orban a părăsit domiciliul pe baza legitimației de serviciu

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că în toate localităţile unde a fost impusă carantina rezultatele încep să se vadă, iar ”creşterea necontrolată” a încetat. Orban nu a avut nevoie de declaratie pe propria răspundere pentru a ieşi din Dobroeşti.

RomaniaTV.net
23 nov. 2020, 08:55
CARANTINĂ lângă Bucureşti. Ludovic Orban a părăsit domiciliul pe baza legitimației de serviciu
CARANTINĂ lângă Bucureşti.

CARANTINĂ lângă Bucureşti. 11 localități din jurul Capitalei sunt, în acest moment, în carantină, după ce rata de infectare a explodat. Vorbim despre Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna, Bragadiru, Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Măgurele, Popești-Leordeni și Dobroești.

În această ultimă comună locuiește și prim-ministrul României, Ludovic Orban, iar mașina în care se află acesta ar trebui să fie oprită la fel ca toate celelalte autoturisme care trec prin filtrul organizat de poliție și jandarmerie. Acesta spune că nu va circula cu declarația pe propria răspundere, ci doar cu legitimația de serviciu și a declarat că nu se va muta la Vila Lac în perioada restricțiilor.

Carantină la Dobroești. Victor Ponta: „Dacă îl închideau și pe domnul Orban, era prima dată când mă bucuram că fac carantină”

CARANTINĂ lângă Bucureşti. Premierul le-a prezentat jurnaliștilor legitimația de serviciu și a făcut câteva declarații înainte de a părăsi locuința.  „Din anchetele epidemiologice trebuie trase concluzia. E adevărat că o parte importantă dintre cei care locuiesc în aceste localități își petrec ziua în București și trebuie identificat locul de infectare, în măsura în care este posibil. O să fie o perioadă mai dificilă. Trebuie să ținem cont de toți indicatorii și să luăm toate măsurile ca să stopăm răspândirea virusului”, a declarat premierul.

Rata de infectare în Dobroești a sărit peste 10 la mia de locuitori, iar filtre de polițiști se află deja la fiecare intrare și ieșire din localitate, în ciuda faptului că acest lucru i-a pus puțin la încercare pe oamenii legii, deoarece comuna are o mulțime de intrări și ieșiri către și dinspre Capitală.

CARANTINĂ lângă Bucureşti. Polițiștii au organizat filtre și păzesc intrările și ieșirile din 11 localități din jurul Capitalei, aflate în carantină. Șoferii care trebuie să ajungă la muncă în Capitală trebuie să oprească și să prezinte declarațiile pe proprie răspundere, astfel că ss-au foprmat ambuteiaje.