Carantină prelungită cu șapte zile în Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni

Vești proaste în prima zi din ani, în localitățile Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni s-a prelungit carantina cu încă șapte zile. Anunțul a fost făcut de Prefectura județului Ilfov.

01 ian. 2021, 21:09
Carantină prelungită cu șapte zile în Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni

Carantină prelungită cu șapte zile. Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele patru localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citește și: Cum a schimbat pandemia viaţa românilor în 2020. 70% au cântat singuri, nu au băut alcool şi au fost la mai puţine nunţi

Prin urmare, se prelungeşte măsura de carantinare zonală pentru comuna Corbeanca, cu satele aparţinătoare Corbeanca, Ostratu, Petreşti şi Tamaşi; comuna Dobroeşti, cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni; oraşul Otopeni; oraşul Popeşti-Leordeni, cu satul aparţinător Popeşti-Leordeni.

Carantină prelungită cu șapte zile. Tot astăzi, autoritățile din Ilfov au anunțat că în orașul Bragadiru și comuna Chiajna se prelungește măsura de carantinare zonală cu încă șapte zile, începând cu data de 1 ianuarie de la ora 22.00.

Românii care merg în Belgia vor intra automat în carantină

Potrivit noilor modificări introduse de autorităţile belgiene, intrate în vigoare pe 31 decembrie 2020, orice persoană care soseşte în Regatul Belgiei după o şedere de cel puţin 48 de ore într-o zonă roşie, inclusiv România, trebuie să intre în carantină.

Carantina se poate încheia numai după efectuarea, în a şaptea zi de carantină, a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Porivit MAE, măsura va rămâne în vigoare cel puţin până la data de 15 ianuarie 2021. Totodată, conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, persoanele rezidente în Belgia care se întorc dintr-o zonă roşie unde au stat mai mult de 48 de ore trebuie să efectueze două teste moleculare tip PCR, respectiv în prima zi şi în a şaptea zi de carantină. Începând cu data de 2 ianuarie 2021, aceste persoane vor recepţiona un mesaj tip SMS după întoarcerea pe teritoriul belgian, care le va permite să se prezinte la un centru de testare.

MAE reaminteşte că sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ la intrarea în Belgia următoarele categorii de persoane care provin dintr-o zonă roşie, inclusiv România.