Card de cumpărături pentru familiile cu venituri reduse. Ce români primesc 400 de euro gratis de la stat

Începând cu luna iulie, autoritățile italiene introduc Cardul de economii pentru cumpărături 2023, un bonus unic pentru achiziționarea bunurilor de primă necesitate pentru familiile cu un venit (ISEE) sub o anumită limită.

08 mai 2023, 10:56
Card de cumpărături pentru familiile cu venituri reduse. Ce români primesc 400 de euro gratis de la stat

Card de cumpărături pentru românii din Italia. Începând cu luna iulie, autoritățile italiene vor oferi un ajutor familiilor cu venituri mici. Concret, oamenii primesc un card de economii, un bonus unic pentru achiziționarea alimentelor din supermarketuri.

Bonusul fi disponibil începând cu luna iulie, pentru familiile cu un venit sub 15.000 de euro. Cardul se va numi „Carta risparmio spesa 2023” și va avea o valoare exactă de 382,50 euro, pentru cumpărături făcute în supermarketurile de pe teritoriul Italiei.

Doi români, eroi în Italia. Fără să stea pe gânduri, au salvat-o pe Anna şi pe căţelul ei, care căzuseră cu maşina într-un râu: „Sunt îngerii mei”
Vor fi emise un milion și trei sute de mii de carduri, care, odată epuizate, nu vor mai fi reîncărcate.

Cardul de cumpărături va putea fi folosit exclusiv pentru achiziționarea de bunuri alimentare, iar plata trebuie făcută până la data de 15 septembrie, în caz contrar, banii se pierd, scrie Rotalianul.

Cei interesaţi să aplice pentru bonus nu trebuie să depună o cerere sau să completeze o solicitare scrisă. Autoritățile locale se vor ocupa de distribuirea cardurilor și de comunicarea directă cu persoanele interesate.

Primăriile vor primi cardurile după două criterii: jumătate dintre ele vor fi distribuite proporțional cu populația rezidentă, iar cealaltă jumătate ținând cont de raportul dintre venitul național și cel local.

Odată stabilite persoanele care vor beneficia de ajutor, cardurile pot fi ridicate direct de la oficiile poștale.

Cine va avea prioritate la primirea cardului
Persoanele care vor primi bonusul vor fi alese în funcţie de categoria în care au fost încadrate. Concret, primul dintre criteriile de selecţie este venitul ISEE: primele care vor primi cardul vor fi familiile cu venituri mai mici și apoi se va continua cu cele cu venituri mai mari, dar care să nu depășească 15.000 pe an.

Cât câștigă o româncă care lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia. Salariul este mai mare decât cel al unui medic din România
Totuși, familiile care vor avea prioritate vor fi cele cu cel puțin trei membri, dintre care unul sub 14 ani, apoi familiile cu cel puțin trei membri, dintre care unul sub 18 ani, și în final, familiile compuse din cel puțin trei persoane, indiferent de vârstă.