Carduri de alimente 2024. Peste 2,5 milioane de români vor primi bani. Call center pentru beneficiari

MIPE are vești bune pentru toți beneficiarii cardurilor sociale de alimente. Programul Sprijin pentru România este de un real ajutor pentru românii aflați în situații vulnerabile şi va continua.
Filip Stan
22 mart. 2024, 16:41
Carduri de alimente 2024. Peste 2,5 milioane de români vor primi bani. Call center pentru beneficiari
Când începe încărcarea cardurilor sociale la alimente!

Guvernanții au decis acordarea carduri de alimente și anul acesta. Însă, chiar dacă Executivul a reiterat de mai multe ori că va continua să ofere sprijinul necesar românilor defavorizați prin programele sociale, există persoane care, deși ar fi trebuit să primească ajutoarele, nu au primit încă banii, iar programul prevedea ca aceștia să fie virați în luna februarie.

Mai mult decât atât, multe persoane care ar fi îndeplinit criteriile pentru a se înscrie în program în acest an încă nu au primit cardurile necesare.

Problema acestora nu este însă doar că nu și-au primit banii, ci și faptul că nu pot lua legătura cu reprezentanții MIPE pentru a cere informații.

În urma unei solicitări făcute de DCBusiness, MIPE a venit însă cu o veste bună pentru românii defavorizați. Aceștia vor putea intra în legătură cu operatorii mult mai ușor decât până în acest moment.

”Pentru furnizarea de informații telefonice, structura din cadrul MIPE care implementează programul Sprijin pentru România a asigurat planificarea pe ore a persoanelor care asigură gestionarea apelurilor prin call center.

De asemenea, este asigurată permanență și la registratura MIPE, pentru furnizarea de informații persoanelor care vin direct la sediul MIPE.

Totodată, structura de specialitate asigură formularea răspunsurilor la petițiile transmise MIPE în format letric sau pe e-mail”, au scris reprezentanții MIPE.

Anul acesta, peste 2,5 milioane de români vor beneficia de cardurile pentru alimente. ”Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente:

 • 614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu
  13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere;
  3.130 familii monoparentale;
  192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune;
  1.714.246 de pensionari
  528 de persoane fără adăpost.

”Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, spunea Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, cu ceva vreme în urmă.

Carduri de alimente 2024. Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:

 • persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
  familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
  Call center tichete sociale: 031.9268 (MIPE) Luni-Vineri 10:00-14.00”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Vouchere alimente Paşte 2024. Se dau 100 de lei în plus pensionarilor înainte de Paşte

Vouchere alimente Paşte 2024. Începând cu 18 martie 2024, Direcția de Asistență Socială Botoșani va primi cereri pentru acordarea tichetelor sociale. Acest ajutor bănesc în cuantum de 100 de lei de persoană este destinat pensionarilor din sistemul public de pensii care au împlinit sau împlinesc în acest an 65 de ani și care au venitul net lunar, provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular, mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat multiplicată cu coeficientul 1,02, respectiv 1.307 de lei. Pensionarii care solicită acest ajutor nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv  indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Cererile se primesc la sediul Direcției de Asistență Socială, aflat pe strada Săvenilor nr.12. Solicitanții trebuie să mai prezinte copia actului de identitate și cuponul de pensie din luna anterioară.

Vouchere Paşte 2024. Clujenii cu venituri reduse pot beneficia de tichete pentru alimente înainte de Paşte. Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca continuă Programul „Alimente” prin care se acordă sprijin clujenilor cu venituri reduse. Pentru acest program s-a alocat din bugetul local pentru anul 2024 suma de 6.000.000 lei.

Pentru a putea beneficia de tichetele sociale, solicitanții – cu domiciliul sau reședința în municipiul Cluj-Napoca – trebuie să se încadreze în următoarele categorii:

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

f) victimele violenței domestic.

Formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic se pot ridica/ depune la:

– Centrul de Informare pentru cetățeni (strada Moților nr. 7)

Tichete sociale Paşte 2024 pentru pensionarii cu venituri mici. Câţi bani intră pe card în Săptămâna Mare, veşti bune pentru românii cu venituri mici, care primesc bani şi de la primării, pe lângă voucherele de 250 de lei pentru alimente şi cele de 750 de lei pentru facturi.

Primăria Municipiului Slatina va demara cel de-al XVI-lea sezon de acordare a tichetelor sociale, care vor fi distribuite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște 2024. Slătinenii care îndeplinesc condițiile își pot depune cererile în perioada 19 februarie-15 martie, în cele nouă puncte de pe raza municipiului amenajate și în sezonul trecut.

Cine sunt românii greu încercați vor primi tichete pentru masa pentru Paște? Ajutorul va fi acordat pensionarilor cu venituri mici, persoanelor cu handicap și oamenilor fără adăpost. Cu aceste tichete, oamenii vor putea cumpăra alimente, haine sau produse de igienă.
Campania de depunere a cererilor pentru tichetele sociale de Paște a început. La Slatina, Direcția de Asistență Socială a anunțat că oferă acest tip de ajutor pentru persoanele vulnerabile și anul acesta.

„În perioada 19 februarie 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost”, a explicat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Fosta șefă a Casei de Pensii aruncă bomba! Cine sunt bătrânii care vor avea pensia dublată

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială spun că beneficiarii trebuie să acorde mare atenție documentelor depuse. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru acordarea tichetelor sociale sunt aceleași. Potrivit Primăriei Slatina, pot beneficia de aceste tichete următoarele categorii:

-persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;

-pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.400 lei/lună;
-beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale care nu au calitatea de pensionari, ale căror venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 1400 lei/luna.

Citeşte şi: Românii vor primi mai mulţi bani începând din martie. Majorări de până la 150 de lei pentru milioane de beneficiari

-pentru persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată;
-persoane peste 65 ani (împliniți la data solicitării) beneficiare de venit minim de incluziune.

Acordarea tichetelor sociale se va face pe bază de cerere scrisă (tip) distribuită gratuit, însoțită de fotocopii ale următoarelor documente: 1.Pentru persoane cu handicap grav/accentuat/mediu:

 • act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
 • act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă;
 • certificat de încadrare în grad de handicap grav / accentuat / mediu.
  2.Pentru pensionari și beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale:
 • act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
 • act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă.
 • cupoane / decizii pensie, indemnizatii speciale / alte documente de venituri din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii.
  3.Pentru persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată:
 • act de identitate al solicitantului și al reprezentantului legal al acestuia, după caz.
  4.Pentru persoane peste 65 ani (împliniți la data solicitării) beneficiare de venit minim de incluziune:
 • act de identitate al solicitantului și al reprezentantului legal al acestuia, după caz.
  Notă: Pentru categoriile prevăzute la pozițiile 3 și 4, certificarea apartenenței la grupul țintă se face de către Direcția de Asistență Socială Slatina.

Tichetele sociale, în valoare de 150 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Prețul verdețurilor în piețele din Capitală a „înflorit”! Câți lei trebuie să dai în plus față de anul trecut

Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. De menționat că tichetele sociale (150 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române.
Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, sunt amenajate nouă puncte de lucru unde se distribuie și se primesc cereri pentru acordarea tichetelor sociale, după cum urmează:
a) Primăria municipiului Slatina – 3 puncte de primire:
‐ sediul central: str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1;
‐ Direcția Generala Economică: str. Toamnei, nr. 6;
‐ Direcția Administrare Patrimoniu: str. Unirii, nr. 2B
b) Direcția de Asistență Socială Slatina – 3 puncte de primire:

-sediu central – str. Frații Buzești, nr. 6;

-Centrul Comunitar de Asistenţă Medico-Socială: str. Nicolae Bălcescu, nr. 22.

-Clubul Pensionarilor: str. Victoriei;
c) Centrul „Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie Slatina” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – 1 punct de primire: str. Centura Basarabilor (Progresul);
d) Compania de Apă Olt – 1 punct de primire:
 Casieria din str. Artileriei, nr. 2;
e) Loctrans – 1 punct de primire:Casieria din b-dul A.I. Cuza.
Cererea pentru acordarea Tichetelor Sociale va fi disponibilă gratuit la cele nouă puncte publice mai sus-menționate, dar ea poate fi descărcată direct și de pe site-ul Primăriei Slatina – www.primariaslatina.ro și transmisă prin mijloace electronice la adresa [email protected], cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele prevăzute mai sus.

Vouchere sociale 2024. Calendarul acordării tranșelor în 2024
Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap, etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază.

Ultima tranşă din ajutorul pe anul 2023 a fost virată în luna decembrie.

Astfel, pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei va fi următorul:

februarie;
aprilie;
iunie;
august;
octombrie;
decembrie.

În 2023 banii au fost încărcați pe carduri între data de 10 și 15 a fiecărei luni. Cel mai probabil intervalul va fi același și în 2024.

Cine primește carduri de alimente

Persoanele care beneficiază de aceste carduri sociale sunt cele ce au o situație financiară defavorizată. Dacă acestea îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul le va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițieze personal vreo procedură.

Alocaţii 2024. O alocaţie în plus pentru copii din 2024. Banii pentru micuţi, mai mulţi de la 1 ianuarie
În situația în care sunteți eligibil, dar până la sfârșitul perioadei de alocare a primei tranșe nu ați primit încă cardul, este indicat să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, unde vi se vor oferi indicații suplimentare.

Categoriile de români ce vor beneficia de acest ajutor din partea statului din două în două luni:

 • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
  Surse guvernamentale au transmis că plafonul veniturilor pentru persoanele care beneficiază de aceste ajutoare va fi crescut, de la 1.700 de lei la 2.000 de lei.

Carduri sociale de 250 de lei pentru alimente: se vor acorda până în 2027

Potrivit OUG 115/2023, în perioada 2024-2027 se vor institui unele măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, după cum urmează:

 • tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde;
  pachete cu produse alimentare.

Carduri sociale de 250 de lei pentru alimente: din 2025, valoarea voucherelor se reduce la jumătate

În anul 2024, tichetele sociale vor avea o valoare nominală de 250 lei. În perioada 2025-2027, acestea vor avea o valoare nominală de 125 lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cu rol de beneficiar al finanțării nerambursabile pentru cheltuielile care urmează a fi decontate din fonduri europene nerambursabile, va coordona implementarea măsurii de sprijin.

De asemenea, MIPE se va ocupa de contractarea serviciilor necesare emiterii suportului electronic de către unități emitente, de achiziția de produse alimentare și livrarea acestora, în condițiile legislației în vigoare privind achizițiile publice.

Tot MIPE va încheia o convenție cu Compania Națională „Poșta Română“- S.A. pentru etichetarea, colectarea și distribuția tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde.

Mecanismul de implementare a măsurilor de sprijin, regulile de acordare, modalitatea și frecvența măsurilor de sprijin, precum și instituțiile responsabile se vor aproba prin hotărâre a Guvernului în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a OUG, respectiv până în data de 14 februarie 2024.

Potrivit ordonanței, măsurile de sprijin vor fi completate „cu măsuri auxiliare care includ măsuri de educație sanitară, educație cu privire la asigurarea igienei corporale și a locuinței, facilitarea accesului la servicii medicale, orientarea către servicii sociale, orientarea în vederea inserției profesionale, sprijin în căutarea unui loc de muncă, recomandări culinare și sfaturi privind echilibrul nutrițional, facilitarea accesului la servi

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'