Care e diferenţa dintre o răceală, o gripă şi COVID şi ce facem la primele simptome. Medicul Adrian Marinescu, explicaţiile momentului!

Medicul Adrian Marinescu, de la Insitutul Matei Balş din Capitală, a explicat cum putem să facem diferenţa dintre o răceală, o gripă şi infecţia cu coronavirus.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 07:26
Care e diferenţa dintre o răceală, o gripă şi COVID şi ce facem la primele simptome. Medicul Adrian Marinescu, explicaţiile momentului!

Având în vedere faptul că pandemia de coronavirus e departe de a se apropia de un sfârşit şi că e destul de greu să facem diferenţa între cele trei fără ajutorul unui medic, cel mai bun lucru ar fi să ne izolăm dacă avem simptome, spune Adrian Marinescu.

„În general gripa are un debut mai brusc, lucrurile se întâmplă mai repede. Dacă vorbim de o formă medie sau severă cu SARS-CoV-2, lucrurile merg gradual. Pacientul are aparent senzația că respiră bine dar parametrii legați de saturația de oxigen arată că lucruile nu stau așa. Asta însemnă că simptomele se vor instala progresiv.

Lipsa mirosului și lipsa gustului, chiar dacă se pot întâlni și la gripă, sunt mult mai clare când vorbim de COVID 19. Acest simptom apare uneori fără alte simptome.

Astenia fizică este mult mai pregnantă și ține mai mult timp în infecția cu noul coronavirus. Dacă însă suntem vaccinați antigripal, riscul să avem o infecție cu COVID este mult mai mare sau să fie vorba de o simplă viroză”, a declarat Adrian Marinescu la Antena 3.

Decizie radicală. Remdesivirul va fi vândut doar în spitale. 200 de flacoane au ajuns în Bucureşti. „Va exista o competiţie între ţări”