Decizie radicală. Remdesivirul va fi vândut doar în spitale. 200 de flacoane au ajuns în Bucureşti. „Va exista o competiţie între ţări”

Medicamentul Remdesivir, unicul tratamanet care a dat rezultate concrete în cazul pacientilor bolnavi de covid 19 aflaţi în stare gravă, ar putea deveni extrem de scump.Compania americană care produce acest tratament a decis să vândă în mod direct spitalelor şi nu prin Departamentul de Sănătate.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 07:03
Decizie radicală. Remdesivirul va fi vândut doar în spitale. 200 de flacoane au ajuns în Bucureşti. „Va exista o competiţie între ţări”

Medicul Alexandru Rafila susţine că oamenii ar trebui să înceapă să se descurce şi singuri, mai ales în contextul în care există o competiţie între ţări.

Citeşte şi: Ce tratament primeşte Donald Trump pentru coronavirus! A acceptat să fie COBAI

„Deja sunt peste 2500 de pacienţi incluşi în schemele de trament furnizate de Comisia Europeană, după ce se livrează şi a treia tranşă, probabil că trebuie să începem să ne gândim să ne descurcăm şi singuri (…) Va exista o competiţie între ţări, una este să beneficiezi de un mecanism centralizat în care Uniunea Europeană are altă forţă de negociere, şi de asta spun că ar trebui abordate din timp căile de discuţii în direcţia acestui medicament.” susţine Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS.

Tratamentul a ajuns şi la Spitalul „Matei Balş” din Capitală

200 de flacoane de Remdesivir, un tratament de care pacienții infectați cu COVID-19 au mare nevoie, au ajuns la Spitalul „Matei Balș” din București, după ce stocurile au fost epuizate. Medicul Adrian Marinescu a anunțat duminică, că pentru Institutul Matei Balş din Capitală au fost cumpărate 200 de doze de Remdesivir.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, despre producerea medicamentului Remdesivir în România: „Nu avem posibilitatea”

„Noi am încercat să facem nişte demersuri separate, tocmai pentru că avem mulţi pacienţi cu forme medii sau severe şi avem nevoie de Remdesivir .Şi atunci când s-a întâmplat în trecutul apropiat să nu fie Remdesivir, noi oricum am făcut demersuri şi am reuşit să obţinem de la alte unităţi”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş, potrivit stiri.tvr.ro.