Care e lucrul pe care Tania Budi nu îl face niciodată de Paște. „Sunt scârbită, pur și simplu!”

În perioada sărbătorilor de Paște românii respectă cu sființenie o serie de obiceiuri și tradiții. Iată care e tradiția pe care Tania Budi nu o respectă niciodată.

18 apr. 2023, 15:48
Care e lucrul pe care Tania Budi nu îl face niciodată de Paște. „Sunt scârbită, pur și simplu!”

Paștele este poate cea mai importantă sărbătoare creștină, care are o încărcătură uriașă pentru credincioșii ortodocși. Cu această ocazie românii au nenumărate obiceiuri și tradiții pe care le respectă cu sființenie. Tania Budi a mărturisit că există un lucru pe care refuză cu vehemență să îl facă. Aceasta a dezvăluit că nu mănâncă niciodată miel cu ocazia sărbătorilor de Paște, așa cum fac majoritatea.

Citește și: Ce spun turiștii străini despre micii de La Cocoșatu: ”Excepțional de bun, iar prețurile ridicol de mici”

„Eu nu înțeleg asta cu tăiatul mielului de Paște! Sunt scârbită, pur și simplu! Mielușeii aceia se nasc doar pentru carnea lor sau pentru că au și ei un suflet să se bucure de lumina zilei?! Am o empatie pentru animale. Nu mănânc carne de miel, nu există așa ceva. De când sunt mică nu mănânc, nu pun gura. De sărbători, eu tot timpul sunt cu familia. Cu mama, cu frati-miu. Stăm la masă împreună. Bine, nu mai gătește mama miel, dar tot face ea ceva pe acolo spanac, ceva de primăvară, cu ouă fierte”, a spus Tani Budi pentru Click!.

Motivul pentru care tăiem mielul de Paște

Sărbătoarea Paștelui este din cele mai vechi timpuri asociată cu tăierea mielului, iar acest lucru nu este absolut deloc întâmplător. Paștele exista sub o altă formă, încă de pe vremea lui Moise, când poporul evreu se afla în robia egipteană. Pentru a-i scoate pe evrei din Egipt, Dumnezeu a dat 10 urgii. Ultima dintre ele era moartea întâilor născuți. Pentru a se păzi de acest blestem, pragul trebuia uns cu sângele unui miel.

„Sângele va sluji ca semn pe casele unde veți fi. Eu voi vedea și voi trece pe lângă voi, așa că nu vă va nimici nicio urgie, atunci când voi lovi țara Egiptului. Și pomenirea acestei zile s-o păstrați și s-o prăznuiți printr-o sărbătoare în cinstea Domnului, s-o prăznuiți ca o lege veșnică pentru urmașii voștri” , arată Biblia , capitolul 12.

Jertfirea lui Iisus pentru ispășirea păcatelor a fost anunțată și de Sfântul Ioan Botezătorul, care l-a prezentat ucenicilor: „Iată Mielul lui Dumnezeu”. Chiar în ziua în care evreii se pregăteau să serbeze Paștele, ieșirea din Egipt, și să sacrifice mielul, Iisus a fost răstignit pe cruce, devenind astfel Mielul jertfit pentru întreaga omenire, fapt scos în evidență de Sfântul apostol Pavel în epistola către Corinteni.

„Curățați aluatul lui vechi, ca să fiți frământătura nouă, precum și sunteți fără aluat, căci Paștele nostru Hristos S-a jertfit pentru noi. De aceea să prăznuim nu cu aluatul cel vechi, nici cu aluatul răutății și a vicleșugului, ci cu azimele curăției și ale adevărului”, arată epistola către Corinteni.

Citește și: Cu ce se ocupă Geanina Terceanu, ”judecătoarea lui Borcea”, condamnată pentru că a primit mită de la Giovanni Becali