Dragan Kobiljski, antrenorul SCM Zalău, strânge în brațe, cu lacrimi în ochi, un ursuleț de pluș. A fost al fiicei sale, ucise în masacrul de la Belgrad

Imaginile durerii, după tragedia din Belgrad. Serbia își îngroapă victimele masacrului din școală, în a doua zi de doliu național.

07 mai 2023, 00:04
Dragan Kobiljski, antrenorul SCM Zalău, strânge în brațe, cu lacrimi în ochi, un ursuleț de pluș. A fost al fiicei sale, ucise în masacrul de la Belgrad
Imaginile durerii din Belgrad

Patru dintre copii uciși în masacrul din școala de elită din Belgrad și paznicul unității de învățământ au fost consuși pe ultimul drum. Dragan Kobiljski, antrenor de volei în România, și-a înmormânat și el fiica. Alături de el au fost jucătorii români și staff-ul echipei.

„Un munte de om care strânge în braţe un urs de pluş. A fost al fetiţei sale. Alături de el sunt sute de oameni care se uită înlemniţi spre capela cimitirului central din Belgrad. E felul lor de a-şi lua rămas bun de la micuţa Eva şi de a aduce un ultim omagiu familiei”, relatează un reporter Observator.

Fetița de numai 13 ani a fost ucisă de colegul său, cu doar câteva minute înainte de începerea cursurilor. Părinții au condus-o astăzi pe ultimul drum, vizibil îndurerați.

Citește și: Durere fără margini la Belgrad. Copiii uciși de adolescentul criminal sunt conduși pe ultimul drum: „Să plângem și să tăcem azi”

Suferința fără de margini nu le poate fi alinată nicicum. În timpul ceremoniei de înmormântarem antrenorul și-a ținut strâns de mână soția.

„Cât de mare ai fi fizic, cred că o chestia de asta nici nu poate fi descrisă nici măcar în cuvinte, dar să ţi se întâmple. Absolut toată lumea vrea să vină să-şi susţină antrenorul”, a declarat Adrian Feher, manager volei SCM Zalău.

„Suntem alături de el şi, vă rog să mă credeţi, că pe toţi ne-a marcat foarte foarte tare”, a spus Călin Cristian, administrator public municipiul Zalău.

Citește și: Tatăl elevului care și-a masacrat colegii într-o școală din Belgrad, pus sub acuzare de procurori. Bărbatul spune că nu se consideră vinovat

Jucătorii echipei sunt și ei împietriți de durere. Ieri, în timpul meciului pe care l-au avut, au purtat cu toții tricouri cu chipul fetei antrenorului și au ținut un moment de reculegere pe teren.

„Nu puteau să dea în minge, nu puteau să joace, nu s-au putut antrena zilele acestea”, a declarat Gabriel Terhes, director sportiv SCM Zalău.