Care este cel mai bun ceai pentru ficat și slăbire. Are şi efect energizant şi îl poţi bea în loc de cafea

Deşi nu este foarte popular, poate şi din cauza gustului amărui uşor neplăcut, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de păpădie din care se prepară infuzia sunt bogate în fibre, proteine şi glucide, dar şi în vitamine şi minerale: vitamina A, E, K, C şi vitamine din complexul B.

11 mai 2022, 21:22
Care este cel mai bun ceai pentru ficat și slăbire. Are şi efect energizant şi îl poţi bea în loc de cafea
Care este cel mai bun ceai pentru ficat și slăbire

Care este cel mai bun ceai pentru ficat și slăbire. Ceaiul de păpădie te va ajuta să elimini toxinele din organism, odată cu tot excesul de apă. Acest lucru are beneficii pe mai mult fronturi. Pe de o parte, ficatul ţi rinichii tăi vor funcţiona la cote maxime şi vei evita îmbolnavirea acestora. Pe de altă parte, vei slăbi incet şi sigur, scăpând de balonare, celulită şi grasimea abdominală. Desigur, ceaiul nu poate acţiona singur, ci împreună cu o alimentataţie corespunzatoare şi mult sport.

Care este cel mai bun ceai pentru ficat și slăbire. Are şi efect energizant şi îl poţi bea în loc de cafea

Ceaiul de păpădie poate fi făcut cu flori culese de pe câmp, dar ai grijă ca acestea să fie cât mai tinere și să nu fie stropite cu diverse substanțe chimice. Desigur, spală-le foarte bine înainte. Toarnă apă fierbinte peste flori sau frunze și lasă la infuzat 15-20 de minute. În cazul în care știi că ai reacții alergice la această plantă, evită consumul de ceai de păpădie. De asemenea, consultă-te cu medicul dacă urmezi un tratament cu diuretice, litiu sau diverse antibiotice, scrie csid.ro.

Ceaiul care detoxifică ficatul, curăță sângele şi reface celulele creierului. Recomandările Lidiei Fecioru: „Trebuie consumat în cure de câte trei luni”

Ceaiul de păpădie previne retenția de apă și ajută la slăbit. Astfel, dacă te simți balonat sau ai picioarele umflate, ceaiul de păpădie poate fi soluția. Are efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Un studiu a arătat că acest tip de ceai poate avea efecte similare cu ale unui medicament recomandat pentru slăbire. Acesta se pare că acționează asupra unei enzime pancreatice, care are rolul de a dizolva grăsimile din alimente. Totodată, ceaiul din rădăcină de păpădie este benefic și pentru sănătatea ficatului. În medicina tradițională se consideră că acest tip de ceai sporește producția de bilă și previne acumulare grăsimilor și toxinelor în celulele hepatice. În plus, s-a constatat că polizaharidele din păpădie ar putea să amelioreze simptomele bolilor de ficat.

Ceaiul de păpădie poate fi consumat în loc de cafea. Se pare că substanțele din rădăcina de păpădie ar avea efect energizant. De asemenea, ceaiul de păpădie poate fi adjuvant în tulburările digestive. Se consideră că este un remediu eficient împotriva lipsei poftei de mâncare și că ar ameliora constipația. Nu în ultimul rând, ceaiul din rădăcină de păpădie ar putea avea și efect anticancerigen. Deși studiile sunt abia în stadiu incipient, rezultatele preliminare de laborator sunt încurajatoare. Potrivit acestora, rădăcina de păpădie ar putea induce apoptoza celulară în cazul melanomului și al cancerului de pancreas.

Ceaiul care taie boala și face minuni pentru organism. Secretul dezvăluit de călugărul vindecător Mihai Neamţu

În general, ceaiul de păpădie nu are reacţii adverse, această plantă fiind una sigură pentru consum. Există, însă, şi excepţii, uneori acest ceai cauzând reacţii alergice, scrie doc.ro. Păpădia poate cauza şi dermatita de contact, la persoanele care au sensibilitate din acest punct de vedere. Ceaiul de păpădie poate interacţiona cu unele medicamente, printre care diureticele sau antibioticele. De aceea, e indicat să citeşti prospectul medicamentelor pe care le iei, dar şi să te consulţi cu medicul tău cu privire la ceaiurile consumate!

Infuzia de păpădie

Se face din 250 ml de apă fierbinte/clocotită, se adaugă 10 grame de frunze uscate de păpădie și se lasă la infuzat pentru aproximativ 10 minute. După ce a stat la infuzat, ceaiul se strecoară și se consumă ca atare sau cu puțină miere, dacă vrei să-l îndulcești.
Citeşte întreaga ştire: Ceai de păpădie – cum se prepară ceaiul și ce beneficii are

Decoct de păpădie

Se pregătește doar din rădăcină de păpădie. Într-un vas se pun 250 ml de apă, 2 linguri de rădăcină de păpădie uscată și mărunțită și totul se lasă la fiert pentru 15 minute, la foc mic. Dacă apa se evaporă, se mai completează cu apă. După acest timp, decoctul se filtrează, se lasă să se răcească și se păstrează la frigider. Decoctul de papadie se administrează de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, maxim 2 linguri. Cura cu decoct de păpădie poate fi ținută pentru aproximativ 3 săptămâni.