Care este cel mai sănătos fruct. Nutriționiștii recomandă să consumi zilnic acest aliment

Care este cel mai sănătos fruct. Nutriționiștii recomandă consumul acestora indiferent că sunt proaspete sau congelate, în salate sau o gustare rapidă, conservate sau în prăjituri, fructele ar trebui să nu lipsească din meniul zilei.

04 mart. 2023, 16:16
Care este cel mai sănătos fruct. Nutriționiștii recomandă să consumi zilnic acest aliment
Nutriționiștii recomandă să consumi zilnic acest aliment

Care este cel mai sănătos fruct. Fructele sunt bogate în vitamine și minerale și conțin fibre și carbohidrați cu eliberare lentă care îți dau energie. Există totuși unul pe care nutriționiștii îl recomandă să îl consumi zilnic.

Citește și: Cum să menții un avocado copt timp de câteva luni. Trucul simplu pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Care este cel mai sănătos fruct

Avocado este recomandat a fi consumat zilnic pentru că are multiple beneficii nutritive, potrivit publicației Parade.com. Unul dintre cele mai importante motive pentru care trebuie să faci acest lucru este că are un conținut ridicat de acizi grași omega 3 care au puternice efecte antiinflamatoare dovedote științific prin nenumărate studii.

De asemenea, conține vitaminele C, E K și B6, riboflavină, niacină, acid folic, acid pantotenic, magneziu și potasiu.

Avocado este bogat în grăsimi, 60% dintre acestea fiind mononesaturate, despre care cercetările sugerează că ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și la scăderea tensiunii arteriale.

Aceste fructe sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre care ajută la menținerea sănătății optime a inimii și a sistemului cardiovascular.

Uleiurile furnizate de avocado includ acid oleic și acid linoleic. Aceste grăsimi nesaturate sunt recomandate ca parte a unei diete echilibrate pentru a ajuta la gestionarea colesterolului.

Chiar dacă are mai multe calorii decât alte fructe, un studiu arată că avocado prin conținutul său de grăsimi și fibre duce la instalarea rapidă a senzației de sațietate care ajută la reglarea apetitului.

Pe lângă beneficiile prezentate mai sus, avocado este o sursă bogată de vitamina E protectoare, precum și caroteni, inclusiv luteina și zeaxantina, despre care se crede că ajută la menținerea sănătății ochilor. Află cum ajuți un avocado să se coacă mai repede.

Poți consuma avocado într-o mulțime de moduri. De la celebrul guacamole, la avocado toast ai variante pentru toate momentele zilei. Acest fruct merge și cu pește, în special cu somon, cu ouă, cu brânzeturi, cu bacon.