Cum să menții un avocado copt timp de câteva luni. Trucul simplu pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Avocado a ajuns pe lista scurtă în ceea ce privește preferințele românilor la alimente. Acesta aduce multe beneficii organismului uman și este recomandat de specialiști în diete.

05 apr. 2022, 09:15
Cum să menții un avocado copt timp de câteva luni. Trucul simplu pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Cum să menții un avocado copt timp de câteva luni. Totuși, avocado este un aliment perisabil, care se strică în scurt timp, însă un truc excepțional te poate ajuta să îl păstrezi în forma luni de zile.

Cum să menții un avocado copt timp de câteva luni. Trucul simplu pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Bethany Ugarte, fondatoarea blogului de nutritie Lilispper, foloseste acest truc de multi ani si cu toate acestea exista in continuare numeroase persoane care sunt surprinse de acest pas ingenios. Poate că știai deja că poți pune la congelator avocado pisat, într-o tavă pentru cuburi de gheață, dar se pare ca un avocado copt poate fi congelat cu succes și întreg.

Prin intermediul unui filmuleț postat pe Intragram, Bethany arată lumii întregi cât de folostioare poate fi această metodă banală. După ce lasă apa caldă să curgă peste un avocado care a fost congelat timp de două luni, și apoi îl lasă să se dezghețe pe blatul din bucătărie, Bethany taie fructul perfect copt, care arată exact ca unul proaspăt.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Bethany Ugarte (@lilsipper)

Pare că beneficiile fructului de avocado au fost descoperite în ultimii ani, de când se vorbește tot mai mult despre asta, dar cercetările arheologice arată altceva, și anume că avocado era cunoscut de azteci, care îi spuneau aoacatl.

Citește și: Puneți o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizați peste plante. Trucuri geniale ca să aveți grijă de grădina voastră
Descoperit mai târziu de către restul lumii, avocado a devenit preferatul nutriționiștilor, care știu bine ce vorbesc atunci când îl recomandă: acest fruct, utilizat în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Citește și: Sigur nu știai de acest buton secret de la mașina de spălat! Iată trucul de curățare pe care ar trebui să îl cunoască oricine