Care este legătura dintre lungimea degetului inelar şi riscul de deces din cauza infecţiei cu noul coronavirus

Bărbații ale căror degete inelare sunt mai lungi sunt mai puţin expuşi riscului de a muri din cauza infecţiei cu noul coronavirus, arată o nouă cercetare. În general, posesorii degetelor inelare lungi au un nivel crescut de testosteron, scrie The Sun.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 07:42
Care este legătura dintre lungimea degetului inelar şi riscul de deces din cauza infecţiei cu noul coronavirus

Testosteronul produce o cantitate mai mare de ACE2, o enzimă care ajută organismul să lupte împotriva infecţiei cu COVID-19 coronavirusului, conform unui studiu recent citat de The Sun.

Cercetătorii au studiat un eşantion de 200.000 de oameni din 41 de țări şi au ajuns la concluzia că rata mortalităţii în rândul bărbaţilor era a treia cea mai mare în țările în care aceştia aveau degetele inelare mai scurte.

Citeşte şi Medicii trag un semnal de alarmă după o nouă descoperire: „Coronavirusul poate fi transmis şi aşa”

Prof. John Manning este de părere că state precum Australia, Noua Zeelandă, Austria și ţări din Asiei de Est, unde bărbaţii au degete inelare mai lungi, au „un avantaj biologic”. În schimb, bărbații din Anglia și Țara Galilor, care au degetele inelare mai scurte, reprezintă 56% din totalul deceselor.

Potrivit observaţiilor prof. Manning, „cineva cu nivel ridicat de testosteron și cu un deget inelar lung are niveluri mai mari de ACE2. Aceste concentrații sunt suficient de mari pentru a lupta cu virusul”.

Am ajuns la concluzia că bărbații cu degetele inelare mai lungi vor avea simptome ușoare ale bolii și s-ar putea întoarce mai repede la muncă”, mai spune omul de ştiinţă.