Care este locul în care trebuie să stai într-un microbuz ca să fii în siguranță. Titi Aur a dezvăluit cea mai importantă regulă

Titi Aur, cunoscut pentru expertiza sa în pilotaj și conducere defensivă, având în trecut și titlul de campion de raliuri, a detaliat recent care este locul considerat cel mai periculos într-un microbuz.

22 aug. 2023, 10:01
Care este locul în care trebuie să stai într-un microbuz ca să fii în siguranță. Titi Aur a dezvăluit cea mai importantă regulă
Care este locul în care trebuie să stai într-un microbuz ca să fii în siguranță. Titi Aur a dezvăluit cea mai importantă regulă

Prin experiența sa de fost campion de raliuri, Titi Aur a oferit sfaturi esențiale cu privire la modul corect de călătorie într-un microbuz pentru a asigura siguranța. El a analizat și comentat recent un incident între un microbuz de transport persoane și un autoturism, aducând în prim-plan măsuri concrete pentru a menține întotdeauna siguranța în timpul călătoriilor cu acest tip de vehicul.

Citește și: Ce înseamnă „Regula celor două secunde”. Titi Aur dă de pământ cu șoferii români: „Primul pas e educația rutieră. Ar trebui reglementată”

”E multă adrenalină. Au fost multe situaţii în care persoane din maşină au decedat la nişte metri distanţă de maşină.

Au ieşit din maşină, adrenalina declanşată atunci te face să nu mai simţi durere, nimic. După ieşitul din maşină se pot declanşa răni grave”, a spus+ Titi Aur la DC Conducem.

”Deci aici şoferul şi-a asumat un risc extraordinar de mare să facă la stânga pe dublă continuă. Şoferul de microbuz nu s-a aşteptat. Sigur era neatent. În acea zonă nu avea ce să caute o maşină pe banda a doua şi e clar că nu s-a uitat, nu a frânat, l-a surprins total. Pe contrasens, maşina aruncată a mai fost lovită de o altă maşină, dar putea fi mai rău, pentru că tocmai trecuse un TIR pe acolo.

Vinovat este şoferul de microbuz, că a lovit din spate. Autorul moral este clar cel cu maşina mică pentru că şi-a asumat să facă la stânga într-un loc în care nu avea voie. Am avut un coleg, un prieten, care stătea în microbuz pe ultimul rând în mijloc, fără centură. Când microbuzul a avut un impact, a plecat pe culoar, în faţă. Şi a avut piciorul rupt, răni grave, deşi impactul nu era foarte mare. A stat în poziţia cea mai periculoasă”, a mai spus Titi Aur.

Titi Aur despre accidentul din 2 Mai

Titi Aur și Tudorel Butoi au dat verdictul în cazul șoferului drogat. Cei doi afirmă că cei opt pietoni izbiți în plin de tânărul de 19 ani nu aveau nicio șansă de a se feri din calea bolidului.

„În momentul în care ne urcăm la volan în stare de ebrietate, sub influența drogurilor, în stare de oboseală avansată, mașina devine o armă. Este echivalentul unui kalașnikov, cu care tragi la nimereală și omori sau nu omori pe cineva. Din păcate, în această dimineață, acest kalașnikov a omorât doi tineri, iar alții au fost accidentați.

Vorbim despre un inconștient la volan, care, având această armă pe mână, poate să producă orice fel de dezastru.Ei nu au greșit cu nimic, doar că a venit un inconștient, care, aflat sub influența drogurilor, a provocat această nenorocire. Chiar dacă îl vezi, este greu să te ferești, mai ales când este un grup mai mare. Dacă ești singur, mai ai o șansă, dar grupul mai mare nu se poate feri. Ei nu au niciun fel de vină.

Societatea poate să facă două lucruri, anume conștientizarea a cât mai multor șoferi, tineri sau mai puțin tineri, prin tot felul de forme de educație și coerciția drastică, adică: Te-am prins sub influența drogurilor, ți-am anulat permisul de conducere. Nu când ai făcut accident și ai omorât doi oameni„, a spus Titi Aur, la Antena 3 CNN.

Citește și: Cea mai periculoasă manevră legală pe care o poate face un şofer în trafic. Titi Aur: Nu conştientizează pericolele