Care este numele real al lui Petrică Mîțu Stoian. În 2018, statul român l-a obligat să-și schimbe numele

În anul 2018, statul român a dat o lege prin care o anumită categorie de români a fost obligată să-şi schimbe numele şi actele de identitate. Printre aceştia s-a aflat şi Petrică Mîţu Stoian, iar acest lucru l-a amărât cumplit.

08 nov. 2021, 08:00
Care este numele real al lui Petrică Mîțu Stoian. În 2018, statul român l-a obligat să-și schimbe numele

Care este numele real al lui Petrică Mîțu Stoian.  Avea 57 de ani când, datorită unui proiect de lege care a fost promulgat de preşedintele Iohannis, artistul mehedinţean s-a văzut obligat să-şi schimbe numele şi, odaă cu el, toate documentele.

Mai exact, toţi românii care aveau nume ce conţineau litera „î” sau care proveneau din localităţi a căror denumire conţinea această literă erau nevoiţi să-şi schimbe cărţile de identitate, paşapoartele şi permisele de conducere.

Care este numele real al lui Petrică Mîțu Stoian

Artistul a fost peste măsură de afectat de această decizie. Astfel, Petrică Mîțu Stoian a devenit Petrică Mâțu Stoian.

Nu-mi pot imagina prin ce stres si prin ce taxe voi putea trece să-mi schimb un Î cu un Â: Buletin, paşaport, permis de conducere, certificat de naştere, diplomă de bacalaureat, diplomă de facultate, master, contracte de vânzare-cumpărare ale casei. Domnilor care faceţi legi! Cu ce vă deranjează o literă? Şi aşa România are 98% analfabeţi. Sau aveţi gaură mare la buget şi vreţi să mai faceţi nişte bani?”, a postat cântăreţul de muzică populară la acea vreme pe Facebook.

Citeşte şi EXCLUSIV | Victor Ponta, elogiu după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. „Când venea cu Doina Gorjului la vreo nuntă, nu mă mai băgau pe mine în seamă”

Petrică Mîțu Stoian a murit din cauza complicaţiilor dezvoltate după infecţia cu coronavirus

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață în seara zilei de 6 noiembrie la vârsta de 61 de ani. Acesta a fost internat în stare gravă la ATI, la spitalul din Reșița. La începutul lunii octombrie, artistul mehedinţean făcuse COVID, deşi, potrivit declaraţiilor prietenului şi colegului de scenă Constantin Enceanu, se vaccinase cu schema completă încă din primăvară.

Potrivit presei locale din judeţul Caraş-Severin, Petrică Mîţu Stoian, care era pacient la Clinica Nera pentru recuperare post-Covid, a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat.

Medicii de la Clinică au solicitat o ambulanţă, iar pacientul a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean Reşiţa, unde a fost internat pe secţia ATI şi intubat. La scurt timp, artistul a decedat.

Îmi pare rău că trebuie să dau această veste, domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic. Șocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Citeşte şi EXCLUSIV | Constantin Enceanu rupe tăcerea. Ce i-a spus Petrică Mîţu Stoian după ce s-a vaccinat anti-COVID printre primii. „Vreau să mor în glorie”