Care este procedura de înmormântare pentru persoanele decedate din cauza coronavirusului

Procedură strictă pentru înmormântarea morților de COVID 19 în România. Medicii legiști asigură echipament pentru doi aparținători care vin după morți, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 07:10
Care este procedura de înmormântare pentru persoanele decedate din cauza coronavirusului

În România, din păcate, numărul deceselor la persoanele care au fost confirmate cu coronavirus crește de la o zi la altă. Din acest motiv sunt reguli noi în privința ridicării cadavrelor de la morga spitalului.

Citește și:Cât de mult ne putem îndeparta de domiciliu fără să fim amendaţi. Răspunsul Poliţiei Române

În momentul în care se ridică trupul neînsuflețit există reguli stricte, pentru că persoanele care se ocupă trebuie să poarte echipament de maximă protecție. 

Corpul neînsuflețit se depozitează într-un sac care se închide ermetic, iar apoi se dă cu formol. În momentul în care au ajuns cu trupul neînsuflețit la morgă se dezinfectează absolut tot, inclusiv personalul care a manevrat cadavrul.

Există reguli și în momentul în care vin aparținătorii și trebuie să recunoască cadavrul. Prin urmare, aceștia trebuie să aibă un echipament de protecție care va fi pus la dispoziție de spital, însă doar doi aparținători au dreptul să vină pentru a recunoaște trupul neînsuflețit.

După recunoașterea cadavrului, acesta este pus în doi saci, unde se vor turna soluții dezinfectante, astfel încât să nu existe niciun pericol. Ulterior, trupul neînsuflețit se pune în sicriu, iar din acel moment nimeni nu poate deschide sicriul.