Care este rețeta micilor „La Cocoșatu”. Celebrul Sandu Cocoșatu a dezvăluit „secretul”

Micii lui Sandu Cocoșatu, de la restaurantul „La Cocoșatu", din București, sunt celebri la nivel național. Mai mult, bucătarul și-a format chiar și o rețea de clienți din străinătate, care sunt satisfăcuți de fiecare dată de preparatele din carne. Totuși, cum sunt pregătite? Care este „rețeta secretă"? De ce sunt atât de buni micii lui Cocoșatu?

01 mai 2023, 08:42
Care este rețeta micilor „La Cocoșatu”. Celebrul Sandu Cocoșatu a dezvăluit „secretul”

Sandu Cocoșatu folosește ingredientele obișnuite pentru mici, din carne de vită și de porc. Totuși, detaliile fac diferența. Carnea se lasă la macerat 48 de ore înainte de a ajunge pe grătar.

„Micii sunt făcuți numai din carne de vită și porc și stau 48 de ore la macerat. Sunt extrem de importante și condimentele folosite, precum și felul în care sunt gătiți. Secretul este însă la grătar: micii trebuie întorși ori de câte ori este nevoie și trebuie ‘bătuți’. Dacă sar pe grătar, sunt gata în proporție de 90%”, a dezvăluit Sandu Cocoșatu’, la Chefi la Cuțite.

 

Cum se prepară micii „La Cocoșatu”

 

Pentru micii de casă în stilul „Sandu Cocoșatu”, e nevoie de carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei și usturoi.

Pentru prepararea micilor „Sandu Cocoșatu” e nevoie de un „proces” ce durează trei zile. rima dată se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă. Carnea tocată se frământă cu această zeamă de oase de vită, timp de o oră, iar pe parcurs trebuie adăugate condimentele și sucul de lămâie, dar fără mujdei.

După ce carnea a fost bine frământată, trebuie pusă la frigider timp de o zi întreagă. Apoi, carnea se frământă, din nou, de această dată cu zeamă de usturoi. Totul merge la frigider pentru încă o zi. În cea de-a treia zi abia se formează micii și se ung cu puțin ulei înainte de a ajunge pe grătar.

Citește și:

Ce spun turiștii străini despre micii de La Cocoșatu: „Excepțional de bun, iar prețurile ridicol de mici”

Cât costă un mic făcut de celebrul Cocoșatu. Maestrul micilor i-a dat pe spate pe jurații de la Chefi la cuțite cu preparatele sale