Care este secretul longevității. Ce spune Profesorul Constantin Dulcan: „Boala începe din minte”. Drumul către autovindecare

Profesorul Constantin Dulcan dă sfaturi pentru longevitate și relaxare. Ce să faci pentru a trăi mult și sănătos într-o lume tot mai bolnavă.

02 mart. 2023, 10:22
Care este secretul longevității. Ce spune Profesorul Constantin Dulcan: „Boala începe din minte”. Drumul către autovindecare
Constantin Dulcan, despre secretul longevității

Doctorul Constantin Dulcan vorbește în noua sa carte-interviu, „Calea vindecării- Pace dintre inimă și minte”, scrisă alături de jurnalista Florentina Fântânaru, despre sănătate și logevitate, atrăgând atenția asupra puterii pe care o au gândurile și emoțiile în vindecare.

„Dacă trăiești după un regim considerat în limte normale și deodată te trezești bolnav, atunci putem spune că da, boala începe din minte”, scrie Ptof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Citește și: Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan: „Sistemul nostru imunitar este construit aşa încât să trăim 140 de ani”

Constantin Dulcan – secretul autovindecării

„Gândirea pozitivă, programarea la care trebuie să fim atenți în ce direcție mergem, spre șansă sau eșec. Alăturat acestora, este utilă și debarasarea de schemele vechi de gândire, de convingerile vechi. Dacă știm că activitatea respectivă ne face rău, la ce bun să mai uzăm de ea? Nu poate să vină cineva cu cleștele să ne scoată din creier gândurile rele, negative, e o chestiune de autoeducație”.

Doctorul oferă soluții pentru zilele în care ne simțim epuizați și lipsiți de energie, recomandând o tehnică simplă de relaxare:

„Așezat într-o poziție comodă, rămâneam într-o totală liniște. După 5-6 minute, se instalează o respirație lentă și profundă. Am sesizat că în timpul de expirație, cu cât este mai profundă și mai prelungită, cu atât senzația de încărcare cu energie este mai prezentă. După câteva expirații de acest gen, organismul se simte complet relaxat și devine apt pentru o nouă activitate”, spune Constantin Dulcan.

Citește și: Celebrul neurolog Constantin Dulcan dezvăluie care sunt lucrurile care nu trebuie spuse niciodată, nici măcar gândite, pentru a fi fericiţi

Potrivit profesorului de neurologie, echilibrul între inimă și creier, între ceea ce simți și ceea ce vrei să faci, este esențial pentru o viață trăită cu bucurie, pentru că doar prin coordonarea dintre cele două poate fi eliberat hormonul tinereții – dihidroepiandrosteronul.

Calea vindecării este, de fapt, calea întoarcerii spre sine, spre gânduri, emoții și intenții. Este o cale pe care oricine o poate alege.