Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan: „Sistemul nostru imunitar este construit aşa încât să trăim 140 de ani”

Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan. Medicul este de părere că gândurile și stilul de viață pot influența modul în care ne păstrăm sănătatea. De asemenea, este de părere că modul în care gândim zilnic ține longevitatea și sănătatea umană.

20 feb. 2023, 17:09
Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan: „Sistemul nostru imunitar este construit aşa încât să trăim 140 de ani”
Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan

Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan. ”Sistemul nostru imunitar este, după cum spun japonezii, construit aşa încât noi să putem trăi în jur de 130–140 de ani”, a explicat medicul neurolog, potrivit doctorulzilei.ro.

Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan

Medicul neurolog a mărturisit că a avut parte de pacienți care au venit în cabinet pentru a-i vindeca, însă, cu ajutorul unei gândiri pozitive, au devenit proprii lor medici și au reușit să se vindece de afecțiunile medicale cu care erau diagnosticați.

Citește și: Celebrul neurolog Constantin Dulcan dezvăluie care sunt lucrurile care nu trebuie spuse niciodată, nici măcar gândite, pentru a fi fericiţi

Cu fiecare gând pe care îl emitem, noi pledăm pentru viaţă sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală. Eu am creat clinica de neurologie şi la Craiova şi în Bucureşti, aveam bolnavi cu aceeaşi boală, accident vascular. Eram zilnic obligat să fac vizita cu 30 de oameni după mine. Şi întrebam bolnavii cum se simt. Unul îmi spunea că se simte bine, că va fi şi mai bine.

Mă duceam după trei zile, mă uitam la faţa lui, vedeam cum înfloreşte. Altul spunea că nu îi e bine, că l-a durut injecţia, că nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o. Acel om mergea prost, rău. Se vedea că e nemulţumit şi nu îi mergea bine nici tratamentul. În clipa de faţă vorbim despre ceea ce se cheamă puterea minţii.

Putem, pur şi simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru. Acestea sunt lecţiile de ultimă oră pe care ni le dau ştiinţele. Deci, nu trebuie să ne lăsăm speranţa că ne ajută doar o reţetă. Ne ajută reţetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri. Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematică.

Putem, pur şi simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru. Acestea sunt lecţiile de ultimă oră pe care ni le dau ştiinţele. Deci, nu trebuie să ne lăsăm speranţa că ne ajută doar o reţetă. Ne ajută reţetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri. Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematică”, a mărturisit Constantin Dulcan.