Care este starea de sănătate al lui Donald Trump după ce a fost diagnosticat cu COVID. E alertă la Casa Albă

Donald Trump a fost infectat cu coronavirus. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Statelor Unite pe Twitter. Preşedintele american şi soţia sa, Melania, se aflau deja în izolare, după ce unul dintre consilierii preşedintelui fusese depistat pozitiv la noul coronavirus.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 05:50
Care este starea de sănătate al lui Donald Trump după ce a fost diagnosticat cu COVID. E alertă la Casa Albă

UPDATE: Donald Trump prezintă ”simptome uşoare” de COVID-19 şi îşi desfăşoară activitatea din izolare. Preşedintele american este nevoit să-şi suspende campania electorală pe teren, au anunţat oficiali de la Casa Albe citaţi de agenţiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Surse citate de publicaţia The Times au precizat că este vorba despre simptome asemănătoare unei răceli.

”Preşedintele nu este în incapacitate (de exercitare a atribuţiilor). El lucrează acum de la reşedinţa sa”, a mai precizat un oficial al Casei Albe.

În prezent, autorităţile americane desfăşoară anchete epidemiologice pentru a stabili persoanele cu care au intrat în contact Donald Trump şi, soţia sa, Melania Trump, care au fost testaţi pozitivi pentru COVID-19.

Potrivit sursei citate, fiul lor, Barron, în vârstă de 14 ani, a fost testat negativ. Acelaşi rezultat l-au primit şi Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump din prima căsătorie, şi soţul ei, Jared Kushner.

Ce oficiali de la Casa Albă s-au testat pentru COVID-19, după ce Donald Trump s-a infectat

Staff-ul vicepreşedintelui Mike Pence – acesta din urmă şi soţia sa, Karen, au fost testaţi negativ pentru COVID-19. Testarea a fost separată de cea a lui Donald Trump.

Potrivit sursei citate, judecătoarea Amy Coney Barrett, nominalizată de Donald Trump pentru Curtea Supremă, a fost de asemenea testată negativ pentru COVID-19. Ea se întâlnise sâmbătă cu liderul de la Casa Albă, iar săptămâna aceasta a vizitat mai mulţi congresmeni din Senat, însoţită de vicepreşedintele Pence.

Cât timp se află în izolare, Donald Trump a fost nevoit să-şi anuleze toate deplasările şi activităţile electorale. Preşedintele american a fost diagnosticat cu COVID-19, cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale la care se va confrunta cu democratul Joe Biden, care-l devansează în sondaje.

Ştirea iniţială:

Medicul preşedintelui, Sean Conley, a declarat că a primit confirmarea testelor pozitive joi seară.

„Preşedintele şi prima Prima Doamnă se simt amândoi bine în acest moment şi intenţionează să rămână în Casa Albă pe perioada convalescenţei”, a scris Conley.

„Eu şi echipa medicală a Casei Albe vom fi vigilenţi şi apreciem tot sprijinul primit de la cei mai buni doctori şi instituţii medicale din ţară”, a adăugat medicul, fără să precizeze despre ce fel de ajutor este vorba.

„Fiţi siguri că preşedintele îşi va îndeplini în continuare atribuţiile în timpul convalescenţei, iar eu vă voi ţine la curent cu orice amănunte vor apărea”, a încheiat Conley.