Care este verdictul în cazul lui Novak Djokovic. Ce se va întâmpla cu tenismenul

Care este verdictul în cazul lui Novak Djokovic. Tenismenul în vârstă de 34 de ani a câștigat luni procesul în care a cerut desființarea deciziei de anulare a vizei de Australia, dar situația sa se complică pe zi ce trece.

12 ian. 2022, 23:26
Care este verdictul în cazul lui Novak Djokovic. Ce se va întâmpla cu tenismenul
Care este verdictul în cazul lui Novak Djokovic

Care este verdictul în cazul lui Novak Djokovic. Liderul mondial a postat un comunicat, pe rețelele sociale, în care recunoaște că a participat la un eveniment când știa că este infectat cu Covid-19 și explică greșeala comisă în declarația de la sosirea în Australia.

Citeşte şi: Rafael Nadal, acuzat că primeşte tratament preferenţial din partea autorităţilor australiene, în comparaţie cu Djokovic

Care este verdictul în cazul lui Novak Djokovic

Novak Djokovic riscă închisoarea în Serbia, conform legilor în vigoare, și așteaptă acum un verdict din partea australienilor. Acesta va veni joi, iar jurnaliștii de la Herald Sun scriu că Novak Djokovic va fi expulzat din Australia.

Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r. miercuri, 12 ianuarie) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. Sursele noastre susțin că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei.

O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos.

Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu ‘eforturile noastre continue de a controla răspândirea Covid-19‘.”, scrie Herald Sun, citat de Digi Sport.

Autoritățile australiene au extins investigațiile în privința lui Novak Djokovic, după ce acesta a recunoscut o serie de erori comise, de la încălcarea izolării, până la fals în declarații privind călătoriile și declarații contradictorii după ce a aflat că a fost testat pozitiv la Covid-19.

Djokovic a postat o declarație pe Instagram pentru a încerca să clarifice orice confuzie cu privire la cererea sa de viză.

În ceea ce privește problema declarației mele de călătorie, aceasta a fost depusă de echipa mea de sprijin în numele meu, așa cum am spus oficialilor de imigrare la sosirea mea – iar agentul meu își cere scuze sincere pentru greșeala administrativă de a bifa căsuța incorectă cu privire la călătoriile mele anterioare înainte de a veni în Australia.

Aceasta a fost o eroare umană și, cu siguranță, nu a fost ceva deliberat. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală și, uneori, pot apărea aceste greșeli.

Astăzi, echipa mea a furnizat informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica acest aspect.

Deși am considerat că este important să abordez și să clarific informațiile eronate, nu voi face niciun alt comentariu, din cel mai mare respect pentru guvernul australian, pentru autoritățile lor și pentru procesul actual”, este anunţul făcut de tenismen.