Rafael Nadal, acuzat că primeşte tratament preferenţial din partea autorităţilor australiene, în comparaţie cu Djokovic

Lui Novak Djokovic i-a fosr revocată viza de intrare în Australia, după ce acesta primise acceptul de a juca la Australian Open în baza unei scutiri, câştigând luni apelul înaintat de avocaţii săi, astfel că în acest moement este liber să se antreneze şi aşteaptă startul turneului.

11 ian. 2022, 20:53
Rafael Nadal, acuzat că primeşte tratament preferenţial din partea autorităţilor australiene, în comparaţie cu Djokovic

Sârbul Milos Ninkovic, fotbalist al echipei australiene FC Sydney, acuză faptul că Novak Djokovic a fost victima jucurilor politice ale autorităţilor din Australia şi îl arată cu degetul pe rivalul lui Nole, Rafael Nadal, care ar fi beneficiat de un cu totul alt tratament.

Rafael Nadal a dezvăluit că a fost testat pozitiv cu COVID-19 în Spania pe 20 decembrie, după ce s-a întors de la un eveniment demonstrativ din Abu Dhabi. Spaniolul a sosit apoi la Melbourne pe 31 decembrie pentru a-și începe pregătiria pentru Australian Open. Sfaturile de călătorie de pe site-ul Departamentului de Sănătate al Guvernului Australian afirmă că toți călătorii care sosesc în Australia nu pot intra în țară dacă au trecut mai puțin de 14 zile de la primirea unui test COVID-19 pozitiv – chiar dacă persoana a fost vaccinată.

„Mulți jucători de tenis au primit o scutire pe baza documentelor medicale și doar Novak a fost închis. Dacă ești cetățean australian și nu te afli în țară și ai COVID-19 în altă țară, nu poți intra în Australia în următoarele 14 zile. Acest lucru se aplică cetățenilor australieni, dar și tuturor celorlalți care vor să intre în Australia. Nimeni nu a adresat această întrebare… Îmi amintesc că Nadal a anunțat că a fost infectat pe 20 sau 19 decembrie… și a intrat în Australia pe 30 sau 31 decembrie. Au trecut mai puțin de două săptămâni”, a spus Ninkovic într-un interviu pentru publicația sârbă Kurir.

Citeşte şi: Simona Halep, o nouă lovitură financiară la început de 2022. Investiţie uriaşă a fostului nr. 1 WTA

Ninkovic a vorbit, de asemenea, în detaliu despre ce crede despre situația lui Djokovic, criticând guvernul australian pentru gestionarea problemei.

„De la bun început acesta a fost un joc politic. Fiecare om care gândește este conștient de asta. Totuși, aici, în Australia, majoritatea oamenilor își formează opinia pe baza informațiilor care le sunt servite la televizor. Majoritatea cred că asta nu are nimic de-a face cu politica și că Novak a vrut să intre în Australia cu forța. Și asta e amuzant… Novak avea toată documentația necesară. Australienii știau de la început ce fac. Îl așteptau să aterizeze și să-l închidă. Dacă nu era jocul politic, i-ar fi permis să fie cu echipa lui în casa pe care a închiriat-o”, a declarat Ninkovic, potrivit Eurosport.

Citeşte şi: Un nou scandal la Australian Open, Bernard Tomic i-a atacat pe organizatori în mijlocul meciului: „Cu siguranţă în două zile voi fi testat pozitiv cu Covid!” VIDEO